Veritaseum informatie

Veritaseum is een van de blockchaintoepassingen waarbij alles relatief snel verlopen is. In 2013 werd het idee voor het platform opgezet en voor het einde van het jaar was het platform al klaar voor gebruik. Veritaseum noemt zichzelf het eerste platform op de kapitaalmarkt met slimme contracten op de blockchaintechnologie en is te gebruiken op de Ethereum blockchain en die van de Bitcoin. Dit zorgt voor een veel breder bereik aan toepassingen, maar het eigenlijk idee achter Veritaseum is het opzetten van een P2P economie. Een economie waarbij geen banken en overheden optreden als tussenpersoon en dat is een belangrijk punt. Veritaseum is namelijk geen bedrijf, geen partner en geen concern. Het is software en wil ook niet meer zijn dan dit.

De grote naam achter Veritaseum heeft veel betekend voor het enorme bereik van het platform. Het is Reggie Middleton, financieel analist die veel voorspellingen goed had, zoals het ineenzakken van de Lehman Brothers. Dit betekent dat er niet alleen kennis van de blockchain achter het platform schuilt, maar ook een enorm economisch en financieel inzicht. Dit is bijvoorbeeld goed te zien aan de concrete toepassingen voor Veritaseum, wat we lang niet bij alle verschillende cryptomunten op de markt terugzien. En daar wordt het verschil gemaakt.

Maar wat dit platform echt populair gemaakt heeft, is de reactie vanuit Wall Street en de banken. Die zijn namelijk niet te spreken over de mogelijkheden die geboden worden, omdat zij hun winstmarge op zien drogen. Door de slimme contracten en persoonlijke overeenkomsten die gesloten worden op het platform zelf, is het mogelijk om contracten aan te gaan zonder hier iets voor te betalen. Veritaseum maakt namelijk geen winst op de overeenkomsten die ingetekend worden en dit betekent dat de toekomst er wel heel rooskleurig uit komt te zien op deze manier.

Wat doet Veritaseum?

Veritaseum is vooral een platform. Het is software op de blockchaintechnologie en meer doet Veritaseum feitelijk niet. Het is aan de gebruikers om de dingen te doen met het platform zelf en Middleton zegt hierover dat er een enorm bereik aan opties is die gemakkelijk gebruikt kunnen worden zonder problemen. De software staat klaar, het platform werkt en zorgt ervoor dat twee partijen altijd een overeenkomst met elkaar aan kunnen gaan.

Dit kan op basis van dApps. Dit betekent dat de rol van de banken uitgeschakeld wordt, net als die van tussenpersonen bij vermogensbeheer. Het geld wordt decentraal opgeslagen worden en kan gebruikt worden om altijd op elk moment te gaan handelen met een digitale munt.

Het is belangrijk om in te zien dat Veritaseum geen bedrijf is, geen investeringsplatform, geen organisatie en geen tussenpersoon waar jee aankopen bij kunt doen. Het is software die een koppeling maakt tussen de mogelijke markten, vermogens en andere personen die actief zijn op het platform. Veritaseum is dus geen instantie die iets doet. Veritaseum is geen persoon. Veritaseum is een platform met software op de blockchaintechnologie en maakt juist de tussenpersonen, instanties en brokers overbodig. Dit zonder transactiekosten.

Wanneer er gekeken wordt naar het toekomstperspectief, dan zijn er grote plannen. De volledig sector die met FIRE aangeduid wordt (financiën, verzekeringen en vastgoedmarkt) kunnen opgenomen worden op het platform om vervolgens alle kleinere onderdelen van de economie naar het platform te brengen. Zo heb je alles op één plek, met een makkelijk te gebruiken platform waar je zonder extra kosten (rente of bemiddeling) de slimme contracten af kunt sluiten die jij nodig hebt. En als je dat inziet, dan snap je direct waarom de banken en Wall Street allerminst gelukkig zijn met het succes van Veritaseum.

Koers en waarde van Veritaseum

Veritaseum heeft een lange aanloop gehad waarbij er relatief veel koersschommelingen geweest zijn. Deze hebben vooral te maken gehad met de ontwikkelingen en geruchten, die altijd invloed hebben op de investeerders en beleggers. De bizarre piekwaarde van de meeste altcoins begin 2018 met een enorme val van de waarde zien we bij Veritaseum niet. Het is een geleidelijke ontwikkeling geweest waarbij pieken en dalen elkaar opgevolgd hebben. De afgelopen maanden is de waarde van de Veritaseum wel gedaald, in lijn met de verschillende altcoins. Hieronder kun je de koersontwikkelingen zien:

[widget]

Wat Veritaseum in de toekomst gaat doen, is lastig te zeggen. Het gaat namelijk vooral om de waarde van het platform zelf en daar is de VERI niet noodzakelijk een onderdeel van. Anders gesteld: Je hoeft niet in VERI te investeren om onderdeel uit te maken van het platform. Wanneer het platform meer gebruikers krijgt, en eventueel bedrijven die hierbinnen actief willen zijn door middel van het gebruiken van de Ethereum blockchain of de Bitcoin blockchain, dan zal de extra naamsbekendheid zeker zorgen voor meer investeerders omdat de digitale geldmarkt nu eenmaal zo werkt.

Deze VERI is niet direct een ideale crypto om in te investeren voor de mensen die een klein bedrag opzij willen leggen voor het handelen met crypto. Op het moment van schrijven ligt 1 VERI op een waarde van ongeveer $150,-. Dit is een drempel die voor veel mensen te hoog is, zeker wanneer je risicospreiding toe wilt passen in jouw portefeuille.

Veritaseum kopen

De ICO van Veritaseum is al een tijdje voorbij, maar je kunt nog steeds Veritaseum kopen. Hiervoor heb je echter wel wat kennis nodig, of je moet onze website gelezen hebben zodat je weet dat je naar een decentrale exchange moet gaan. En dat is EtherDelta. Hiervoor heb je wel Ethereum nodig voordat je Veritaseum aan kunt kopen. Daarvoor kun je terecht bij de websites zoals AnyCoinDirect en LiteBit. Daar kun je met ‘normaal’ geld Ethereum tokens kopen en die kun je inwisselen voor Veritaseum op deze exchange.

Veritaseum Wallet

Veritaseum is op te slaan op een Ether Wallet. Wil je zekerheid, dan ga je naar de website van Veritaseum zelf om daar een wallet te installeren. Of dat zo praktisch is, is nog maar de vraag. Deze wallets zijn gratis, maar zijn desktop of online wallets en daarvan weten we inmiddels dat zij niet veilig zijn. Het is niet gemakkelijk om deze te hacken, maar het is ongetwijfeld mogelijk, nu of in de toekomst. Daarom wordt het gebruik van een hardware wallet ten zeerste aangeraden. Daarmee weet je namelijk zeker dat je veilig alle cryptomunten op kunt slaan.

Veritaseum heeft dan het geluk dat het ondersteund wordt door de twee grootste spelers op de markt. Je kunt Veritaseum opslaan op de Ledger Wallets, maar ook op de wallet van Trezor. Let bij het gebruik van een hardware wallet wel op. Het is verstandig om 2-stappen-inloggen te gebruiken en daarnaast is het verstandig om de wallet niet in het zicht te laten liggen. Steeds meer mensen zijn bekend met crypto en steeds meer mensen weten wat een wallet is. Ook de mensen die niet het beste met je voor hebben.

Hoe kun je Veritaseum minen?

Veritaseum kun je niet minen. Heb je een mining rig staan en wil je alsnog gaan mijnen om Veritaseum te krijgen, dan raden we je aan om te kiezen voor Ethereum omdat je deze direct kunt gebruiken op de decentrale exchange om zo Veritaseum aan te kopen.

Direct aan de slag met Veritaseum?

Veritaseum heeft veel kritiek gekregen, vooral op de persoon van Reggie Middleton zelf. Wanneer de kritiek naast elkaar gezet wordt, dan is duidelijk te zien dat de meeste kritieken gaan over de manier waarop Reggie Middleton omgaat met de media (en dat is niet relevant voor Veritaseum dus daar gaan we niet op in) en de tokens die gemaakt zijn voor het platform. En daar is een goed punt gemaakt. Het Veritaseum platform heeft de toekomst, is een oplossing en lost problemen op die er op dit moment zijn. Wanneer je financiële overeenkomsten aangaat, blijft er geld hangen op te veel plekken waardoor het onnodig duur wordt. Maar welk probleem lost VERI dan eigenlijk op? Is er een bepaalde connectie tussen het platform en de tokens die nog niet uitgelicht is?

Deze onduidelijk is niet goed voor VERI, maar heeft vrij weinig te maken met het platform zelf. Het is overigens wel de verklaring voor het feit dat de VERI of Veritas vaak los genoemd wordt van de Veritaseum toepassingen, om zo het onderscheid duidelijker te maken.

Mocht er in de toekomst een duidelijke toepassing komen voor de VERI, dan kan dit interessant zijn voro de grotere investeerders. Met de huidige aanschafprijs is het voor de beginnende of kleinere investeerders en beleggers vooral een grote gok met een enorme drempel en dat zorgt ervoor dat deze munt niet geschikt is voor 90% van de mensen, in grote tegenstelling tot het platform zelf.

Volg ons:

ICO’s

Wallets

Exchanges