Verge informatie

Verge is een cryptomunt waarbij de nadruk vooral ligt op privacy, zeker na het implementeren van het Wraith Protocol waarbij de gebruikers zelf kunnen bepalen of de transactie wel of niet zichtbaar moet zijn binnen de blockchain. Verge maakt gebruik van de Bitcoin blockchain technologie en heeft net als deze cryptocurrency een market cap.

Verge werd overigens niet onder deze naam geïntroduceerd. Bij de introductie van de XVG, de munt die bij Verge hoort, was de naam DogecoinDark. Dit zorgde er echter voor dat veel handelaren, miners en investeerders het project niet of nauwelijks serieus namen. Daarom werd de naam in 2016 aangepast.

Uniek aan de Verge is dat er geen periode geweest is waarin ontwikkelaars een deel van de cryptovaluta in handen hebben gekregen. Alle munten moesten verdiend of gekocht worden. De cap staat op 16.5 miljard. In 2014 werd er direct 9 miljard Verge geproduceerd.

Wat doet Verge?

Verge staat voor privacy, veiligheid en bijzonder snelle betalingen. Vooral het laatste is opvallend, omdat dit het speerpunt geworden is van de XVG, maar door gebruik van netwerken zoals i2P en TOR wordt tegelijkertijd de veiligheid en anonimiteit van de gebruikers in het oog gehouden. In 2017 werd daar het Wraith Protocol aan toegevoegd. Dit bleek een geniale zet te zijn, want de waarde van deze cryptocurrency schoot onmiddellijk omhoog.

De nadruk van de Verge ligt op het gebied van cultuur, maar dat is nauwelijks nog te zien op de website van de cryptovaluta zelf. Wetenschap, auto’s en technologie zijn nu ook gebieden waarop de munt bekend is. Hierbij draait het, wederom, om de privacy van de gebruikers. Wanneer de gegevens van de ene server naar een andere verstuurd worden, verwijdert de eerste server de gegevens waardoor de transacties niet te herleiden zijn.

Is dat belangrijk voor je? Dan is Verge zeker interessant. Vooral omdat de Bitcoin beweerde anoniem te kunnen zijn, maar dit nooit goed voor elkaar gekregen heeft. Steeds meer persoonlijke gegevens zijn te herleiden naar een wallet. Bij Verge is die kans een stuk kleiner en dat is praktisch wanneer je echt gebruik wilt maken van een decentraal financieel systeem waarbij privacy hoog in het vaandel staat.

Koers en waarde van de Verge

De Verge is sinds 2016 serieus geworden en dat is aan de koers te zien. De echte stijging van de waarde kwam met de implementatie van het Wraith Protocol. Dit zorgde niet alleen voor meer zekerheid en privacy, er gebeurde iets veel belangrijkers. De Verge kreeg ineens unieke toepassingen en mogelijkheden waardoor deze cryptovaluta ineens een toegevoegde waarde had met bestaansrecht.

Hieronder kun je de actuele ontwikkelingen en koers zien van de Verge:

(widget)

Na de flinke piek is de prijs gaan normaliseren. Dat is een redelijk standaardontwikkeling bij de koersgrafieken. De meeste experts voorspellen een sterke toekomst voor deze Verge, zolang de wereld van de cryptovaluta blijft bewegen richting een meer anoniem systeem waarbij overheden en banken geen inzichten hebben en geen sturing kunnen geven. Denk jij dat dit het geval is, dan is Verge de munt van de toekomst.

Verge kopen

Denk je dat Verge de toekomst heeft en dat privacy het speerpunt gaat worden van de wereld van de cryptovaluta? Dan is het tijd om te investeren in deze munten. Dat kun je doen door naar een van de grotere websites te gaan, zoals [CTA ETIENNE]. Hier vind je verschillende cryptovaluta die je onderling kunt verhandelen. Het is verstandig om ervoor te zorgen dat je investeert in verschillende munten, zodat je het risico spreidt. Wanneer je kiest voor een aantal cryptovaluta die op dit moment nog niet zo duur zijn, maar zeker potentie hebben, kun je vaak een leuke spreiding opzetten.

Ben je van plan om meerdere valuta te gaan kopen en te verhandelen? Zorg er dan voor dat je sterke wachtwoorden hebt en een website voor exchange gebruikt waar nieuwe munten snel aangeboden worden. Anders vang je altijd achter de markt aan en dat staat garant voor het verliezen van geweldige mogelijkheden. Wil je meerdere Verge coins kopen in de hoop dat de waarde stijgt? Zorg dan voor een goede wallet!

Wallet voor de Verge

De Ledger Nano S is een geweldige wallet en is geschikt voor de meeste cryptocurrency, maar niet voor Verge. Sterker nog: Hoewel de hardware wallets het meest veilig zijn, is dit geen optie voor XVG. Toch is er niet direct reden om je zorgen te maken, want Verge heeft zelf verschillende wallets uitgebracht zodat de munten opgeslagen kunnen worden. Het is wel verstandig om altijd even goed te kijken naar de reviews van de gebruikers uiteraard, en de veiligheid. Een 2-stappen-protocol is altijd een veiligere optie dan een wallet waar je met één wachtwoord in kunt komen.

Maak je gebruik van een online wallet, voor de Verge bijvoorbeeld, let er dan op dat je sterke wachtwoorden gebruikt en de wallet niet ergens opschrijft, of een bookmark maakt wanneer de computer gemakkelijk toegankelijk is. Je zal niet de eerste zien die hierdoor de coins verliest.

Hoe kun je Verge minen?

XVG is volledig POW, oftewel proof of work. Dat betekent dat je Verge kunt minen, maar je komt al snel tegen een klein probleem aan te lopen. Er zijn nog niet veel mensen die Verge mijnen en de mensen die het wel doen, hebben geen handleidingen gemaakt. Niet heel makkelijk om te starten dus, of toch wel?

Aangezien er nog niet zoveel mensen aan het mijnen zijn, is het makkelijker om wat coins binnen te halen. Heb je een NVIDIA of AMD kaart en kun je hiermee GPU-mijnen, dan ben je in feite al halverwege. Het enige wat je dan nog moet doen, is de goede software installeren en een keuze maken.

Je kunt gaan mijnen in een pool, om zo meer hashrate te koppelen en een grotere kans te hebben op succes. De winsten worden dan ook gedeeld. Heb je de mogelijkheid om een grotere rig op te zetten zodat je zelf meer hashrate op kunt zetten, met voldoende koeling? Dan kun je solo gaan mijnen. Het aantal munten dat je hiermee binnen kunt halen, verschilt uiteraard. De meeste miners zetten in op Verge omdat zij denken dat de waarde nog sterk gaat stijgen. Neem dit dus zeker mee in je berekeningen!

Direct aan de slag met Verge?

Verge is de cryptovaluta die staat voor privacy en anonimiteit. Wanneer de wereld van de cryptocurrency deze kant op blijft gaan, zal de Verge een van de belangrijkste munten worden. Je kunt de Verge zelf gaan mijnen, maar met de lage prijzen is het ook goed mogelijk om met een kleine investering een groter aantal munten op te bouwen. Het zou wel bijzonder wenselijk zijn wanneer er een hardware wallet opgezet wordt voor de Verge. De anonimiteit en veiligheid online zijn belangrijk voor investeerders en handelaren, maar het is nog veel belangrijker dat het kapitaal ook beschermd opgeslagen kan worden.

Wat in ieder geval duidelijk is, is dat Verge sinds de naamsverandering een serieuze coin geworden is die zich niet onder de wildgroei aan coins kan scharen, omdat de Verge wel een duidelijk toegevoegde waarde heeft voor de wereld van de blockchain.

Volg ons:

ICO’s

Wallets

Exchanges