VeChain informatie

VeChain is een van de nieuwkomers op de markt van de cryptovaluta. Geen zorgen, de VeChain is niet te scharen onder de wildgroei van munten en toepassingen die letterlijk niets toevoegen aan de blockchain toepassingen die we al kennen. VeChain wil het mogelijk maken om producten te autoriseren en de herkomst van de producten afleesbaar maken. Het concrete voorbeeld dat in deze geest genoemd wordt, is de Rolex die om je pols zit. Dankzij VeChain kun je direct zien of het een echte Rolex is, waar deze gemaakt is en hoe oud het horloge is.

VeChain is echter veel breder dan alleen de markt van luxe producten. Het wil een eerlijke en transparante economie opzetten, waarin de gebruikers direct kunnen zien of producten op een goede manier vervaardigd zijn en of er eerlijke prijzen betaald zijn aan de boeren over heel de wereld. Het is daarmee een blockchain toepassingen die niet alleen rekening houdt met de gebruikers; heel de wereld, het milieu en de ecosystemen staan centraal.

Voordat je lyrisch wordt over VeChain is het goed om te vermelden dat VeChain niet de eerste is die autorisatiecodes in de blockchain technologie toegepast heeft. WaltonChain is een gedegen concurrent van de VeChain en heeft een duidelijke voorsprong op VeChain, dat ook nog eens volledig afhankelijk is van het Ethereum netwerk dat gebruikt wordt. De vraag is in hoeverre dit een nadeel is, aangezien de markt omvangrijk genoeg is voor twee aanbieders met eenzelfde doelstelling voor de toekomst.

Eigen tokens heeft VeChain op het moment van schrijven nog niet, maar er wordt gewerkt aan de lancering van THOR en VET. Beide tokens zullen Proof of Stake als basis hebben. Hoe meer tokens je hebt, hoe groter jouw rol en autoriteit binnen de blockchain is van VeChain.

Wat doet VeChain?

De vraag wat VeChain doet, zou bijna beantwoord kunnen worden met de wedervraag wat VeChain eigenlijk niet doet. Het grote idee achter VeChain is het combineren van Internet of Things, Blockchain en Artificial Intellegence. Het doel hierachter is een complete technologische revolutie te ontketenen, waardoor meer duurzame oplossingen kunnen ontstaan en alle producten gecheckt kunnen worden om zo te kijken of het origineel is, of eerlijk geproduceerd is.

De aanvankelijk sceptische houding tegenover de doelstellingen van het bedrijf is inmiddels als sneeuw voor de zon verdwenen. Dit heeft te maken met de samenwerkingspartners die aangetrokken zijn door het bedrijf uit Singapore. De gigant PriceWaterhouseCoopers is partner, net als Renault en zelfs de Chinese overheid heeft interesse in een verdere samenwerking. Dat heeft niet zozeer te maken met de doelstellingen van het bedrijf zelf, of de blockchain toepassingen die aangeboden worden. Het gaat hier vooral om de invloed die uitgeoefend wordt. Elke keer dat er een enorme piek komt in de koers van de VeChain, wordt er een sell-wall opgezet waardoor de koers geremd wordt.

Dit voorkomt enorme speculaties en zet een rem op een eventuele bubble. Hiermee is de VeChain een van de weinige blockchain toepassingen met een open source en met een rem. Een laatste reden die genoemd moet worden in verband met het succes van de VeChain en het vertrouwen, is het team van mensen dat achter de ontwikkeling zit, waaronder Brsbin, en uiteraard oprichter Sunny Lu zelf.

Koers en waarde van de VeChain

VeChain is op dit moment een van de cryptomunten die nog betaalbaar zijn. Na de sterke stijging die ingezet is in het begin van 2018 is het de vraag hoe lang dit nog het geval blijft. Wanneer VeChain de tokens uit gaat geven en meer samenwerkingen aangaat, zal de prijs van de VEN naar alle waarschijnlijkheid een stijging door gaan maken. Dan moet er wel een betere positionering zijn tegenover de WaltonChain en moet het team achter de VeChain de deadlines halen. Hieronder kun je de actuele prijsontwikkelingen zien van de VeChain.

(widget)

VeChain kopen

De interesse voor VeChain is groot en dankzij de grote partners achter het bedrijf is er zeker sprake van zekerheid. Door het remmen van de enorme pieken in de koerswaarde wordt gezorgd voor een gedegen en gestuurde groei. Dat maakt het investering in deze VeChain interessant. Let erop dat binnen korte tijd ook THOR en VET uitgebracht zullen worden. Deze tokens zijn ook POS en dus geen proof of work!

VeChain kopen kan via de grotere websites, zoals Binance. Hiervoor heb je eerst een andere cryptomunt nodig zoals Bitcoin of Ether. Je kunt op dit moment een groot aantal VeChain tokens aanschaffen voor 1 Bitcoin, maar het is verstandig om het risico te spreiden, zeker op een markt die zo volatiel is als de markt van de cryptocurrency.

Wallet voor de VeChain

Wanneer je VEN, VET of THOR aan wilt schaffen, is het van groot belang dat je deze op een goede manier kunt bewaren. Investeren en handelen in coins zonder een goede wallet is niet alleen onhandig, het is ook nog eens ontzettend gevaarlijk omdat je de complete investering kunt verliezen. Opties die aangeboden worden en die niet zo praktisch zijn:

  • Desktop Wallet (risico op malware, en wat gebeurt er bij een crash?)
  • Online Wallet (risico op hacken)
  • Paper Wallet (omslachtig en gemakkelijk te verliezen)

De beste manier om coins op te slaan, is het aanschaffen van een hardware wallet. Dat kost een paar centen, maar je weet dan wel zeker dat alle munten die je hebt veilig opgeslagen zijn. Wil je in meerdere munten tegelijkertijd handelen en wil je dit op een veilige manier doen, investeer dan in een Ledger Nano S. Hier kun je alle cryptovaluta gewoon op plaatsen en met de goede wachtwoorden weet je zeker dat je altijd beschikking hebt over je kapitaal. Waarbij de waarde met de dag toe zal nemen wanneer je goed investeert.

Aangezien steeds meer mensen weten wat een Ledger Nano S is, is het verstandig om deze uit het zicht te bewaren en niet aan iedereen te laten zien. Het kraken van de wachtwoorden is zo goed als onmogelijk, maar je bent alle munten kwijt zodra je de hardware wallet verloren bent.

Hoe kun je VeChain minen?

Wil je VeChain gaan minen? Dan heb je waarschijnlijk gemist dat het een POS-token is. Aangezien het proof of stake is, en geen proof of work, kan VeChain niet gemijnd worden, net als Ripple. De nieuwe tokens die door VeChain uitgebracht worden in februari 2018 hebben dezelfde achtergrond en zijn dus ook niet te minen.

Wil je VeChain in handen krijgen, in de vorm van VEN, VET of THOR, dan moet je de portemonnee trekken. Houd hierbij in de gaten dat het proof of stake is. Hoe groter jouw aandeel is, hoe groter de invloed is. Wanneer je een grotere investering wilt doen, dan is de VET of THOR interessanter, omdat deze op een eigen blockchain technologie gedraaid gaan worden, en niet op het Ethereum netwerk zoals de VEN op dit moment.

Direct aan de slag met VeChain?

VeChain is niet alleen een product ID-verificatie technologie, zoals veel te vaak gezegd wordt op het internet. VeChain is een duurzame en transparante invulling van de blockchain mogelijkheden en streeft naar een manier om samenwerkingen efficiënter te laten verlopen, met snellere overdracht van waarde en informatie. Aangezien dit sterk past in het beeld van het ondernemen van tegenwoordig, heeft het bedrijf op dit moment al een groot aantal partners. Naar alle waarschijnlijk zal het aantal partners alleen maar verder toenemen in de toekomst. Dat betekent dat dit zeker een blockchain toepassing is om in de gaten te houden.

Wil je hierin gaan handelen en interessante winsten maken, onthoud dan dat dit een unieke toepassing is van de blockchain technologie, waarbij de aandacht minder op de munten ligt, en meer op de toepassingen van de blockchain technologie voor de toekomst, in samenwerking met grote partners zoals de Chinese overheid, PwC en Renault.

 

Volg ons:

ICO’s

Wallets

Exchanges