Stratis informatie

Je hebt zonder enige twijfel gehoord van de cryptovaluta zoals de Bitcoin en Ethereum. De laatste maanden zijn er veel munten bijgekomen, waardoor het interessant kan zijn om te kijken welke van de cryptovaluta het meest in waarde zal stijgen. Nog interessanter wordt het wanneer er gekeken wordt naar de systemen die de toekomst gaan veranderen, zoals Stratis. Stratis is namelijk niet zozeer een munt, een coin of een valuta. Het is een ontwikkelingsplatform waarop blockchaintoepassingen geschreven kunnen worden door bedrijven, die hiermee de eigen bedrijfsoperaties kunnen verbeteren.

Dat klinkt ingewikkeld, maar is het niet. De coin die bij Stratis hoort, de STRAT, is een eenheid die ontwikkeld is om het opzetten en laten draaien van het platform te kunnen financieren. Het investeren in STRAT kun je daarmee zien als het aankopen van een aandeel, alleen dan een aandeel dat rente kan vergaren, en uitwisselbaar is tegen andere cryptovaluta of fiatgeld.

Wat doet Stratis?

Stratis is dus niet een coin zoals de Litecoin of de Lumens. Het fintech bedrijf heeft de Stratis blockchain opengezet zodat bedrijven hun eigen ketens kunnen ontwikkelen op een veilige manier, in een afgeschermde omgeving die beschermd wordt door de Stratis blockchain zelf. Daarnaast is het geen afzonderlijke blokketen die niet te gebruiken is bij andere blokketens; Stratis kan gebruikt worden op een parallelle wijze met de blokchains van Ethereum en Bitcoin.

De toekomst van Stratis ligt ook deels in de wereld van de cryptovaluta zelf. Het bedrijf heeft een manier ontwikkeld waarop het de token sale kan organiseren voor bedrijven. Dat betekent technisch gezien dat alle bedrijven die een blockchaintoepassing ontwikkeld hebben, al dan niet in Stratis, hier direct een token sale aan kunnen verbinden om een munt te lanceren.

De toekomst van Stratis binnen deze wereld gaat echter verder, want Stratis werkt samen met Nicolas Dorier (ontwikkelaar van de Bitcoin Core) en heeft de SegWit updates getest. Daarnaast werkt het bedrijf aan een Bitcoin wallet voor de gebruikers die een betere bescherming biedt.

Daarmee heeft Stratis beduidend meer voeten in de aarde, of vingers in de pap, dan andere blockchaintoepassingen en daarmee is het gemakkelijk om te zeggen dat de Stratis een meer duurzame opzet heeft dan veel van de andere altcoins die slechts op één gebied actief zijn en daar oplossingen willen bieden.

Om alles mogelijk te kunnen maken, heeft het bedrijf veel geld aan moeten trekken. Daarom heeft het bedrijf besloten om een eigen token uit te brengen, de STRAT die volledig proof of stake is. Het interessante aan deze coin is dat het enorm schaalbaar is: Het kan zover geëxpandeerd worden dat alle bedrijven ter wereld gebruik zouden kunnen maken van de toepassing en de STRAT-tokens. Dit is uniek voor Stratis.

Koers en waarde van Stratis

Wie naar de recente koersontwikkelingen van de STRAT kijkt, ziet dat er een flinke piek geweest is begin 2018. Dit is bijna standaard te noemen voor alle verschillende cryptovaluta. De enorme interesse in de eerste week van 2018 heeft ervoor gezorgd dat de koersen hierna weer stabiel geworden zijn. Voor de STRAT betekent dit dat de koers hoger is komen te liggen dan in november 2017 en het niveau van december vast lijkt te houden. Hieronder kun je de exacte ontwikkelingen zien:

(widget)

De vraag is uiteraard wat de koers van Stratis gaat doen in de toekomst. Hierbij is het belangrijk om te onthouden dat Stratis niet alleen een coin is. Het wordt vaak vergeleken met Ethereum vanwege de slimme contracten, maar Stratis heeft een veel sterkere basis. De programmeertaal is bekend (voor Ethereum moest een nieuwe taal ontwikkeld worden, Soldity) en de contracten worden op de sidechain gebouwd, niet op de hoofdblockchain zelf.

Het is daarom goed om in de gaten te houden welke bedrijven in gaan stappen en wie gebruik gaat maken van Stratis. Daarnaast mag niet vergeten worden dat Stratis een bijzonder groep fans en volgers heeft. Deze community wordt het Stratis Leger genoemd en dat maakt het interessanter om in Stratis te investeren. Hoe groter en actiever de community achter een blockchain en token is, hoe groter de kans is dat de waarde stabiel blijft rond een bepaald punt.

Stratis kopen

Wil je onderdeel worden van het Stratis Leger, of ben je op zoek naar een manier om te investeren zonder direct veel geld neer te moeten leggen? Dan is STRAT interessant voor jou, zeker nu de prijs relatief laag staat en de toekomst van Stratis veelbelovend lijkt te zijn op dit moment. Bij Litebit kun je direct STRAT-tokens kopen. Je hoeft hier geen Dash, Ripple, Ethereum of Bitcoin voor te hebben, je kunt namelijk gewoon afrekenen met iDeal.

Wil je op zoek naar een website om cryptovaluta onderling te kunnen ruilen, zodat je gebruik kunt maken van de koersschommelingen van alle verschillende altcoins, dan is het slim om op zoek te gaan naar een wat grotere exchange, zoals Kraken. Hoe meer altcoins er zijn om te verhandelen, hoe groter de kans is dat je gebruik kunt maken van de volatiele markt. Maar dan moet je de munten natuurlijk wel veilig op kunnen slaan.

Wallet voor Stratis

Er zijn nog altijd mensen die vertrouwen op een gratis wallet voor de coins die zij hebben. Heb je een account bij een exchange en gebruik je de wallet van de website, of gebruik je een cloud wallet of andere online storage voor jouw Stratis en andere munten, dan speel je een gevaarlijk spel. De wallets zijn op dit moment veilig, maar volgens de experts is dat een kwestie van tijd. Stopt een website ermee, of is er een hacker of virus met interesse voor de cryptovaluta? Dan loopt jouw complete vermogen risico.

Daarom is het slim om iets minder te investeren in de cryptovaluta zelf, zodat er een budget overblijft voor iets dat essentieel is: Een hardware wallet. De Ledger wallets zijn inmiddels geschikt gemaakt voor de STRATs en de kans is groot dat andere wallets zullen volgen. Investeren in een hardware wallet is idealiter de eerste investering die je doet wanneer je geld wilt investeren in cryptovaluta. Zorg ervoor dat je de verificatie in twee stappen aanzet en de hardware wallet buiten het zicht bewaart.

Hoe kun je Stratis minen?

Aangezien Stratis Proof of Stake is, en niet Proof of work, kun je deze coin niet minen. Dat maakt deze altcoin overigens niet direct minder interessant dan de Bitcoin of Ethereum voor de echte investeerders. Het Proof of Stake protocol zorgt ervoor dat de mensen met een grotere hoeveelheid Stratis de STRAT kunnen stacken. Nadeel is dat de wallet dan wel constant verbonden moet zijn met het internet.

Direct beginnen met Stratis?

Stratis is een van de meest opvallende altcoins op dit moment, vooral omdat het veel meer is dan een altcoin. Het is Blockchain als Service aangeboden door het fintech bedrijf achter de STRAT. Dit maakt het interessant voor de verschillende bedrijven die interesse hebben in de blockchaintoepassingen en gezien Stratis ook de token sale kan regelen, is het systeem ook bijzonder geschikt voor ontwikkelaars. Dit heeft gezorgd voor het ontstaan van een sterke community die vooral betrokken is bij de Stratis, en dit ook zal blijven. De samenwerkingen met de Bitcoin Core ontwikkelaar zorgen ervoor dat het vertrouwen in Stratis alleen maar verder groeit.

De STRAT is opgezet als manier om het platform te financieren. Dat betekent niet dat het geen interessant token is voor mensen die een kleine investering willen plaatsen om zo te kijken of zij geld kunnen verdienen met de blockchaintokens. Integendeel, de relatief lage prijs van de STRAT maakt het een interessante mogelijkheid, ook voor de mensen die het budget willen verdelen over verschillende altcoins om zo minder risico te lopen, of mee willen liften op het succes van verschillende cryptovaluta die tegen een lager bedrag ingekocht konden worden op het juiste moment.

Volg ons:

ICO’s

Wallets

Exchanges