Ripple informatie

Iedereen kent het succesverhaal van de Bitcoin wel. Andere cryptovaluta zoals Ethereum zijn meegelift op het succes van deze munt. Wereldwijd zijn er miljoenen mensen die interesse tonen in de cryptovaluta vanwege de open source achtergrond van deze munten. Er komen geen banken, bedrijven of overheden aan te pas en dat maakt het een eerlijke en snelle manier van betalen. Daarnaast zijn er duizenden mensen die dagelijks bezig zijn met minen en handelen om zo geld te verdienen met de cryptovaluta.

De Ripple valt compleet buiten dit beeld. Het is namelijk geen open source cryptomunt. Ripple heeft wel een bedrijf dat de transacties goed kan keuren. Dat lijkt een nadeel te zijn. De cryptovaluta zijn juist zo interessant omdat er geen externe invloeden mogelijk zijn. Toch is het tegendeel waarheid geworden. Ripple is juist interessant geworden omdat Ripple Cash achter de munt zit en blijft zitten.

Wat doet Ripple?

Ripple is net als Bitcoin en Ethereum een netwerk waarbinnen betalingen plaats kunnen hebben. Het grote verschil met de andere cryptovaluta is dat Ripple Cash actief betrokken is bij het netwerk en de keuringen van de transacties. Dat is een voordeel voor de mensen die snel geld over willen maken. Er is geen meerderheid van 95% te zijn om goedkeuring te krijgen, dus wijzigingen in het netwerk kunnen snel en adequaat doorgevoerd worden.

Dat is precies waar de Ripple zijn spierballen toont. De cryptovaluta zijn een alternatief geworden, of misschien zelfs wel een oplossing, voor de mensen die geld over willen maken zonder dat banken en overheden hier kosten voor rekenen. Geld overboeken naar Amerika met minimale transactiekosten en zonder een week te wachten? Met cryptovaluta kan het. Wanneer de Bitcoin en Ether echter een meerderheid nodig hebben binnen het netwerk om transacties goed te keuren, is er geen sprake meer van snelle transacties.

Ripple is de oplossing voor het probleem. Het is niet decentraal. Daardoor kunnen transacties veel sneller plaatshebben en goedgekeurd worden, en dat is niet het enige voordeel. De banken willen graag samenwerken met Ripple Cash, omdat er een fysiek bedrijf aanwezig is met meer dan 100 mensen die in dienst zijn. Dat betekent dat er meer durfkapitaal is en het betekent tevens dat er een stabiele achtergrond is voor de Ripple, wat deze munt iets minder afhankelijk maakt van de volatiliteit.

Ripple schaart zich niet onder de cryptovaluta. Het zet zichzelf in de markt als een manier om snellere en goedkopere transacties te doen dan mogelijk is met traditionele methodes. Dat maakt Ripple sterker. Daarnaast is het één van de cryptovaluta met een eenvoudige en haalbare doelstelling.

Koers en waarde van de Ripple

Ripple is in 2012 geïntroduceerd, ruim voor de extreme wildgroei aan cryptovaluta. Er is altijd veel interesse geweest in de Ripple, wat geresulteerd heeft in een aantal flinke pieken in de waarde van de Ripple. Over de gehele lengte gezien is de Ripple vooral in waarde gestegen. De waarde is uiteraard afhankelijk van de wet van vraag en aanbod, maar aangezien Ripple ook een bedrijf achter de munt heeft staan, is de waarde en zekerheid van Ripple Cash ook een factor voor de waarde.

In de grafiek hieronder kun je de ontwikkelingen zien van de koerswaarde van de Ripple en de actuele waarde van de Ripple op dit moment.

 

(widget)

 

Ripple kopen

Er zijn verschillende manieren om Ripple te kopen. De manieren waarop deze cryptovaluta gekocht kunnen worden, is afhankelijk van de aanbieder waar je kijkt. Er zijn veel websites op het internet te vinden waar je direct Ripple aan kunt kopen, of kunt verkopen wanneer de koers gestegen is en je winst uit wilt laten betalen. Het is altijd goed om te kijken naar een website waar je kunt betalen met de manier waarop jij graag wilt betalen. Handel je bijvoorbeeld ook met Bitcoin en Ethereum en wil je gebruikmaken van de onderlinge volatiliteit van de cryptovaluta, dan is het handig wanneer deze ook via die website te verhandelen zijn.

Er zijn ook websites waar je geld in kunt zetten op een voorspelling rond de koersdaling of koersstijging van de Ripple. Aangezien het hier gaat om een contract tussen de handelaar en de broker met alleen de koersverandering van de Ripple aan het einde van de afgesproken looptijd, is dit een compleet ander verhaal. Er is geen enkel moment waarop je eigenaar bent van Ripple namelijk. Wil je Ripple kopen, dan moet je naar een beurswebsite of website waar mensen Ripple aanbieden.

Voordat je Ripple koopt, is het belangrijk dat je een manier hebt om deze cryptovaluta op te slaan. Aangezien cryptomunten geen fysieke munten zijn, kunnen deze niet in de portemonnee die je hebt. Je hebt hier een andere wallet voor nodig.

Wallet voor de Ripple

Wanneer je Ripple aankoopt, of een betaling wilt ontvangen in Ripple, dan heb je een wallet nodig. Heb je de Ripple gekocht via een handelswebsite, dan kun je de Ripple opslaan in de wallet via de website zelf. Praktisch is dit niet, want je hebt geen controle over de veiligheid en je kunt geen transacties doen buiten de website om. Daarom is het goed om een Ripple wallet aan te schaffen zodat jouw XRP altijd veilig zijn.

Er zijn gratis online wallets die je kunt gebruiken voor het opslaan van de Ripple. Deze zijn getest op veiligheid, maar kunnen nooit volledige garanties bieden. Deze wallets kunnen namelijk altijd gehackt worden en wanneer de Ripple eenmaal weg is, is er niets meer dat je kunt doen. Daarom kiezen de mensen die actief willen handelen met cryptocurrency voor een goede hardware wallet. Dit is een goed beveiligde USB-stick waar je alle codes op kunt bewaren. Een bedrijf dat hier bijzonder actief mee aan het werk is, is Ledger. De meest verkochte cryptovaluta wallet is de Ledger Nano S. Hier kun je alle cryptovaluta op opslaan die je hebt.

De veiligheid van de hardware wallet is volledig afhankelijk van de gebruiker. Wanneer je iedereen de Ledger laat zien en vertelt dat er duizenden euro’s aan waarde op staat, dan vraag je uiteraard om problemen. Zorg altijd voor sterke wachtwoorden en zorg ervoor dat de Ledger niet duidelijk in het zicht ligt. Steeds meer mensen zijn bekend met cryptovaluta, ook criminelen zoals inbrekers. Dit betekent automatisch ook dat steeds meer mensen bekend zijn met wat een hardware wallet is en hoeveel waarde hier op kan staan.

Hoe kun je Ripple minen?

Ben je in het bezit van sterke hardware met een hoge hashrate en een flink geheugen? Dan kun je Bitcoin en Ethereum minen, net als heel veel andere cryptovaluta. Met de stijgende prijzen kan dit flink wat geld opleveren nadat de stroomrekening betaald is.

Ripple kan echter niet gemijnd worden. Het is namelijk niet decentraal. Het is een centrale cryptovaluta en op het moment dat Ripple Cash de Ripple uitbracht, werden er 100.000.000.000 XRP gemaakt. Bij elke transactie die gedaan wordt, wordt het aantal XRP in omloop kleiner. Waar andere cryptovaluta miners hebben die het aantal munten aanvullen, kan de Ripple alleen aangevuld worden door het bedrijf achter de Ripple zelf.

Gezien de opzet en de manier waarop de XRP opgebouwd zijn, zal het in de toekomst ook niet mogelijk worden om Ripple te minen.

Volg ons:

ICO’s

Wallets

Exchanges