RChain informatie

De wereld van de cryptovaluta is een wereld vol met beloften. Betere munten, een stabiele economie, snellere transacties en meer anonimiteit. Maar veel van de blockchaintoepassingen en munten maken dit niet waar. Zij komen tegen problemen aan waar geen oplossing voor gevonden lijkt te worden. Zo is de Bitcoin op het moment een van de traagste manieren om met cryptovaluta te betalen, en zijn er wereldwijd verhalen te vinden over hackers die miljoenen verdiend hebben. Daarom is het belangrijk om altijd te kijken naar het verhaal achter de munten, zoals bij de RChain.

Wat bij de RChain direct opvalt, is dat de tokens van ondergeschikt belang zijn en dat is heel goed nieuws. Het draait hier namelijk vooral om de blockchaintoepassing zelf en het ervaren team met grote namen (waaronder een van de ontwikkelaars van Microsoft) is hard aan het werk om de mogelijkheden om te zetten naar de werkelijkheid. Dat zijn geen kleine plannen, het platform moet gemakkelijk worden voor ontwikkelaars, moet oneindig schaalbaar zijn en moet een enorme community krijgen. Aan alle stappen is al gewerkt en de private token verkoop leverde 15 miljoen op binnen twee weken tijd.

Desalniettemin zit de RChain nog in de ontwikkelingsfase. Het team kwam samen in 2016, kwam met de private token verkoop in 2017 en is nu op weg naar het ontwikkelen van meer mogelijkheden zodat RChain groots opgezet kan worden.

Wat doet RChain?

RChain is aanzienlijk meer dan een token. Het is een platform waarop verschillende ketens tegelijkertijd gedraaid kunnen worden, parallel. Hier komen private en publieke blokketens samen. Dit gaat samen met het gemak van de RChain voor ontwikkelaars. Zij krijgen toegang tot programma’s en codes waarmee zij direct aan het werk kunnen. Dat is een belangrijke toevoeging aan de RChain, want Ethereum werd direct al breed maar de opties en programmeertalen bleken een struikelblok te zijn.

Wat ontzettend belangrijk is voor de toekomst van RChain is dat het bestuur gevormd wordt door de mensen die een inbreng willen hebben. Hier kun je ook deel van uitmaken wanneer je 20 dollar betaalt en een goed idee hebt voor RChain. De symbolische lage prijs is met opzet gekozen. Het team wil dat mensen met alle economische achtergronden onderdeel uit kunnen maken van het project. Het uiteindelijk dagelijks bestuur van de RChain wordt gevormd door negen gekozen leden, waarvan drie leden een jaar zitten, drie leden twee jaar en drie leden drie jaar. Daardoor ontstaat een transparante structuur met veel inbreng en dat is belangrijk voor de actieve community.

Vooralsnog houdt het verhaal daar op. De eerste versie van het platform, de Mercury, wordt uitgebracht aan het einde van 2018. Alle mensen die RHOC (het token van RChain) bezitten kunnen dan gebruik gaan maken van het platform. Op dat moment komt het bestuur van RChain ook samen om te bekijken welke koers de blockchaintoepassing zal kiezen voor de toekomst. Het is dus nog even wachten voordat er echt gewerkt kan worden met de RChain. Dit is overigens een goed teken. Er wordt eerst gewerkt, ontwikkeld en getest voordat het platform openbaar gebruikt kan worden. Daar kunnen andere blockchaintoepassingen nog iets van leren.

Koers en waarde van RChain

Aangezien de RChain blockchaintoepassing nog niet live is, is het niet bijzonder interessant om te kijken naar de koers van de RHOC. De tokens die in omloop zijn, zijn verkocht tijdens een private token verkoop. Een ICO zal naar alle waarschijnlijkheid nog plaatshebben voordat het platform daadwerkelijk live geplaatst zal worden en hier meer geld voor nodig is. De koersschommelingen lijken spectaculair wanneer je kijkt naar de grafiek, maar bekijk in het onderstaande overzicht vooral de absolute verschillen voordat je een keuze maakt.

[widget]

Het is belangrijk om in te zien dat dit een platform in ontwikkeling is. Wanneer het platform eind 2018 live komt te staan en het inderdaad een goed platform blijkt te zijn voor ontwikkelaars vanwege de snelheid en de programma’s en tools die gebruikt kunnen worden, stijgt de waarde van de RChain zeker. Blijkt hiernaast dat het een snellere blockchaintoepassing is met meer mogelijkheden voor de gebruikers, dan zal het aantal smart contracts alleen maar toenemen waardoor er meer aandacht ontstaat voor de RChain. Maar dat gaat alleen op wanneer de koers gevolgd wordt die nu uitgestippeld is en alles ook daadwerkelijk werkt zoals het zou moeten.

RChain kopen

Omdat het platform nog niet helemaal uitgerold is en de munt relatief nieuw is, kun je de RHOC-tokens nog lang niet overal kopen. Je kunt deze al wel vinden op KuCoin. Het nadeel hieraan is dat je cryptogeld moet hebben voordat je hier kunt gaan handelen. Daarom is het verstandig om eerst even te kijken bij LiteBit.eu of een website zoals AnyCoinDirect. Daar kun je namelijk met iDeal of een andere manier geld storten en daarmee de eerste cryptomunten aanschaffen. Het wordt aangeraden om te kiezen voor munten zoals Bitcoin of Ethereum.

Deze stort je vervolgens bij KuCoin om daarmee te betalen wanneer je kiest voor het aanschaffen van een bepaald aantal RHOC.

RChain wallet

Wanneer het gaat om de handel in cryptovaluta, is er één element dat constant verkeerd lijkt te gaan. Wanneer je naar een exchange gaat, kun je een gratis wallet aanmaken. Wil je geen geld bewaren op de exchange omdat je dat link vindt, dan kun je kiezen voor een online wallet. Maar dat is minstens zo slecht. Het is gevaarlijk om de cryptomunten online te bewaren omdat op deze manier de gevoeligheid voor hackers bijzonder hard toeneemt. Kies daarom liever voor een hardware wallet.

In dit opzicht heeft de RChain nog een voordeel. Het is een ERC20 token. Dat betekent dat het gebaseerd is op de Ethereum blockchain en dat betekent weer dat je deze munten op kunt slaan op jouw Trezor, of jouw Ledger Nano S wanneer je die hebt. Omdat je daar veel verschillende cryptomunten op kunt slaan, is het op die manier veel makkelijker om ergens te gaan handelen of betalen, omdat je altijd verschillende munten bij de hand hebt. Uiteraard wordt geld ontvangen zo ook makkelijker.

Let er wel op dat steeds meer mensen weten wat een hardware wallet is. Wil je zeker weten dat jouw kapitaal veilig opgeslagen is, zorg er dan voor dat andere mensen de wallet niet kunnen zien. Schrijf ook het wachtwoord niet op een briefje naast de wallet. Je wilt het criminelen immers niet makkelijk maken.

Hoe kun je RChain minen?

RChain kan niet gemijnd worden. Wat je wel kunt doen, is kiezen voor een andere coin om die vervolgens op de exchange te verhandelen voor RHOC. Dat is tegenwoordig alleen nog lonend wanneer je een flinke mining rig hebt, of kunt minen met andere actieve gebruikers in de pool. Cloud mining wordt sterk afgeraden omdat deze manier van mijnen erg veel fraude met zich meegebracht heeft in het verleden en mensen grote bedragen verloren zijn.

Direct beginnen met RChain?

RChain heeft een rooskleurige toekomst, maar alleen wanneer het de plannen waar kan maken. En daar zit de discrepantie wanneer het gaat om deze blockchaintoepassing. Uiteraard zijn de plannen erg mooi, maar er wordt voorspeld dat RChain op geen enkele manier het platform op poten kan zetten in 2018. Er wordt gesproken over 2019, maar veel critici hebben het idee dat het niets gaat worden. Nu gebeurt dat wel vaker, negatieve berichten zijn er altijd, maar hier ligt een kern van waarheid achter.

Een van de ontwikkelaars heeft een econoom meegenomen uit Synereo. Dit is alleen de persoon geweest die voor een probleem kwam te staan en vervolgens opgestapt is en vertrokken is uit het project. Daarnaast is vanuit het ontwikkelen van de RChain ook door wat mensen gewerkt aan de YOURChain, die tegenwoordig de URChain heet.

Daarom is het goed om de ontwikkelingen op de markt in de gaten te houden en het nieuws bij te houden over de ontwikkelingen bij RChain. Er zijn veel geruchten en plannen, maar het basisidee van de blockchaintoepassing is goed en lost problemen op. Wat belangrijker is, is dat er een actieve community achter de blockchaintoepassing staat, waarbinnen veel actieve ontwikkelaars een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van mogelijkheden. Het is alleen te hopen voor RChain dat het een platform live krijgt in 2018, zodat de critici ongelijk bewezen kan worden. Wanneer dit RChain niet lukt, wordt het lastig om alsnog een brede basis op te zetten.

Wil je investeren in RChain, dan raden we aan dat je een gedeelte van jouw portefeuille gebruikt zodat je het risico kunt spreiden. De kans bestaat dat deze munt straks heel erg hard gaat stijgen, maar de kans is minstens zo groot dat de munt straks ineenzakt wanneer het team de plannen niet kan verwezenlijken.

Volg ons:

ICO’s

Wallets

Exchanges