OmiseGo informatie

Wanneer je kijkt naar de waarde van cryptovaluta, dan wordt vaak het doel van de cryptovaluta zelf vergeten. Het wordt gezien als een investeringsinstrument en veel mensen ‘beleggen’ hun geld in de munten. Daarvoor is de blockchain niet gemaakt. Het eigenlijke doel van de cryptovaluta is het opzetten van een wereldwijd systeem waarbinnen betalingen gedaan kunnen worden die sneller én goedkoper worden dan wanneer bijvoorbeeld fiatgeld gebruikt zou worden. De kracht van de blockchaintoepassingen ligt niet in het investeren, het ligt in de oplossing die de munten bieden.

Laten we met het oog op die doelstelling eens kijken naar OmiseGo. Het is een platform dat opgezet is door het fintechbedrijf Omise en heeft reeds veel mensen die interesse hebben. Niet omdat het een grappige investering is, maar omdat het ervoor zorgt dat de blockchaintoepassingen wereldwijd ingezet kunnen worden. Dat is geen toekomstvisie, het is geen droom, het is namelijk al werkelijkheid. Dankzij OmiseGo kun je nu al met Bitcoin en Ethereum betalen, bij de McDonalds in Thailand. Dát is waar de kracht van de cryptovaluta ligt. In het kunnen betalen op alle plekken ter wereld, ongeacht de lokale munteenheid, of de mogelijkheid om met een bepaalde kaart te betalen.

Wat doet OmiseGo?

OmiseGo heeft een platform opgebouwd op de Ethereum blockchain. Op dit platform kunnen betalingen gedaan worden met alle mogelijke valuta. OmiseGo gebruikt hiervoor een eigen exchange. Jij betaalt met euro’s in Rusland, de ontvanger krijgt roebels. Je betaalt met Ripple in Amerika, de ontvanger krijgt Amerikaanse dollar. De exchange van OmiseGo is net als het platform zelf decentraal opgebouwd. Het is daarmee beveiligd tegen hackers of invloeden van buitenaf die niets te zoeken hebben op het netwerk.
OmiseGo begon met een ICO om het geld binnen te halen dat nodig was voor de ontwikkeling van het platform. Aangezien er ontzettend veel interesse was, is de doelstelling van 20 miljoen binnen korte tijd al bijgeschaafd naar 25 miljoen, die zonder enige moeite binnengehaald werd. Hierna werd het aantrekken van kapitaal afgesloten, omdat er niet meer geld nodig was. Dat is een sterke zet geweest van Omise zelf, die hiermee voorkomen heeft dat er enorme bedragen binnengehaald zouden worden waar niets mee gedaan werd.

Overigens is Omise zelf al een reden om de coin in de gaten te houden. Het is een redelijk jong bedrijf dat sinds 2013 actief is vanuit Thailand en heeft inmiddels heel Azië overgenomen met de betalingsmogelijkheden die het bedrijf gemaakt heeft voor betalingen via het internet. De toekomst ziet er rooskleurig uit. Er zijn gesprekken met andere grote betaalgiganten, en daarnaast is Buterin aangetrokken als adviseur voor OmiseGo. Juist ja, de man die Ethereum zelf opgezet heeft.

De echte kracht van OmiseGo is te vinden in Azië, en ontwikkelingslanden waar mensen geen bankrekening hebben (of niet willen vanwege de overheidsmaatregelen). Voor OmiseGo heb je namelijk alleen een smartphone nodig. Het platform doet de rest voor je. Geld ontvangen, betalingen doen of geld overmaken naar goede doelen is zo een kleine stap geworden voor álle mensen ter wereld. Daarmee wordt niet één probleem opgelost, maar heel veel problemen van heel veel mensen.

Koers en waarde van OmiseGo

OmiseGo heeft in vergelijking met andere cryptovaluta een redelijk stabiele koersontwikkeling meegemaakt. Het blijft een volatiele markt, maar vergeet niet dat OmiseGo zelf geen manier heeft ontwikkeld om te investeren in de tokens zelf. Het is een platform waarop betalingen verricht kunnen worden en dat is de kracht van de OmiseGo. Hieronder kun je de actuele koersontwikkelingen zien van de OMG.

[Widget]

Wat de koers in de toekomst gaat doen, is afhankelijk van de voortgang van de gesprekken met onder andere Google Pay, en het succes van de testen die gedaan worden bij meer dan 200 filialen van de McDonalds in Thailand. Wanneer alles naar wens verloopt, is OmiseGo op termijn hét platform voor alle mensen die internationale betalingen willen doen met cryptovaluta en met fiatgeld. Daarmee valt de OmiseGo het fiatgeld niet aan, zoals andere blockchaintoepassingen wel gedaan hebben. Dat zorgt ervoor dat de kans op slagen ook groter wordt, omdat het juist in het voordeel kan zijn van veel verschillende overheden en internationale organisaties.

Laten we nog even teruggaan naar Vitalik Buterin, de oprichter van Ethereum. Hij stelde onlangs in een interview dat door het gebruik van Plasma een revolutie plaats kan vinden. Ethereum kan straks de capaciteit van VISA matchen van 2000 transacties elke seconde. Tel daar de functie van OmiseGo bij op en je ziet direct in dat Ethereum straks niet meer zonder OmiseGo kan. Bitcoin overigens ook niet.

Is het allemaal rooskleurig? Uiteraard zijn er bepaalde nadelen, maar het team achter OmiseGo is een sterk team met veel capaciteit. Begin 2018 bleek helaas dat het maken van een duidelijke roadmap niet tot de kwaliteiten van het team hoorde. De community sprong in, ontwikkelde een roadmap die wel duidelijk was en OmiseGo nam die direct over, waarna de kritiek direct verstomde.

OmiseGo kopen

Veel mensen denken dat de OmiseGo een lange en sterke toekomst heeft. Zeker wanneer Omise en OmiseGo samengaan. OmiseGo kreeg van de Thaise overheid de prijs voor startup van het jaar. De overheid staat duidelijk achter het platform en heeft zelfs gesprekken gefaciliteerd tussen de Thaise nationale banken en Omise. Denk je dat dit een succes gaat worden, dan kun je direct investeren in een aantal tokens. Dit kan via Binance wanneer je al cryptovaluta hebt, zoals Bitcoin of Ethereum.

Heb je nog geen cryptovaluta en wil je beginnen met OmiseGo, dan moet je eerst naar AnyCoinDirect, BTCDirect of Litebit. Hier kun je Bitcoin of Ethereum aanschaffen om vervolgens met deze munten naar de exchange te gaan en OMG aan te kopen.

OmiseGo Wallet

Het belang van een veilige opslaglocatie voor jouw cryptovaluta is enorm. Een wallet op een exchange, een wallet op een online platform of een desktop wallet – ze zijn allemaal onveilig om verschillende redenen. Het is beter om een koude opslag te hebben, zoals de hardware wallet van Ledger, de Ledger Nano S. Aangezien OMG een ERC20 token is, kun je de tokens gewoon opslaan op je Ledger zonder problemen.

Hoe kun je OmiseGo minen?

OMG heeft een PoS basis. Dit is Proof of Stake en betekent automatisch dat je de tokens niet kunt mijnen. Je kunt ze wel stacken om zo een passief inkomen te verwerven, maar om hier succes mee te hebben, heb je bijzonder veel munten nodig. Je kunt wel met een omweg aan de slag met het mijnen door te kiezen voor Ethereum Classic bijvoorbeeld. Je gaat dan minen in een pool, of je koopt een flinke mining rig waarmee je de concurrentie voor kunt blijven. Heb je eenmaal een leuk aantal ETC te pakken, dan ga je hiermee naar Binance om de tokens om te wisselen voor OMG.

Aangezien het mijnen van cryptovaluta steeds meer tijd kost, en OMG duidelijk in belangrijke onderhandelingen zit die belangrijk kunnen zijn voor de waarde, kan het echter verstandig zijn om niet te kiezen voor het minen, maar wat geld direct te investeren. Uiteraard alleen de bedragen die je kunt missen zonder enig probleem.

Direct beginnen met OmiseGo?

OmiseGo is een platform dat de toekomst heeft, en de toekomst is. Wanneer steeds meer mensen aan de slag gaan met cryptovaluta, wordt het steeds belangrijker dat we ook kunnen betalen met de munten die we hebben. Aangezien online winkels nooit alle verschillende munten aan kunnen nemen, is OmiseGo een goede tussenweg. Het platform, de Thaise overheid en de verschillende betaalgiganten die nu al interesse hebben in een samenwerking, zullen er alleen maar voor zorgen dat er meer gewerkt zal worden vanuit de community zelf, zeker wanneer Omise en OmiseGo samen zullen gaan. Vergeet ook niet dat de oprichter van Ethereum zelf meewerkt aan het platform en de mogelijkheden. De Ethereum blockchain is dus niet alleen een middel geweest waar gebruik van gemaakt is, het is tevens een actieve adviseur geworden in het proces.

De echte kracht van de OmiseGo zit op dit moment in de toepassingen, maar ook in de community. Dit was goed te zien toen OmiseGo erin faalde om een duidelijke roadmap op te zetten om zo meer mensen aan boord te krijgen. Het was de community die direct aan de slag ging en kwam met een roadmap die OMG direct over kon nemen en op Twitter kon plaatsen.

omisego

Volg ons:

ICO’s

Wallets

Exchanges