NEO informatie

In de cryptowereld zijn met regelmaat nieuwe munten en toepassingen die naar boven komen drijven. In veel gevallen is de vraag of het bestaansrecht heeft en wie de precieze partners zijn, om zo een toekomstvoorspelling te kunnen maken. Dat is niet het geval van NEO. Het begon ooit als AntShares, en had al snel een flinke interessepartner te pakken. De Chinese overheid, die doorgaans een erg conservatieve opstelling aanneemt wanneer het gaat om nieuwe mogelijkheden, zag direct mogelijkheden.

De NEO is echter in eerste instantie opgezet om nieuwe mogelijkheden te openen voor de e-commerce. Daarbij is wel iets misgegaan. De NEO-tokens zijn namelijk niet deelbaar en dat is een vervelend nadeel. Waar je bij Bitcoin en Ethereum deelbare munten hebt, kun je alleen hele NEO overmaken. Toen de prijs nog op een paar dollarcent stond, was dat uiteraard geen issue. Nu is het niet meer zo praktisch wanneer de praktijk en de doelstellingen van NEO naast elkaar gelegd worden.

Wat doet NEO?

NEO wordt Chinees Ethereum genoemd en eigenlijk is dat een beetje vreemd. Het is een Chinese cryptovaluta, en Ethereum is Russisch, maar de overeenkomsten houden redelijk op bij ‘gebruik van de blockchaintechnologie’. NEO is de eerste stap naar een Smart Economy, een economisch systeem waarbij alle gebruikers transacties naar elkaar over kunnen maken en kunnen ontvangen. Dit vangt problemen op die er op dit moment zijn met het fiatgeld. Denk aan de betrouwbaarheid van de mensen, maar ook de transactieduur en de kosten die hieraan verbonden zijn.

De echte kracht van NEO zit echter in een volledig ander gedeelte van het platform. Er wordt veel gesproken over de programmeertalen wanneer het op de blokketen aankomt. Dat is logisch, want het zijn vooral ontwikkelaars, bedrijven en programmeurs die op de blokketen aan het werk gaan. Om hiermee te werken, is kennis van de programmeertalen nodig. Aangezien Ethereum een eigen taal ontwikkeld heeft, is deze niet heel populair onder de bedrijven.

NEO heeft dit compleet anders aangepakt. Er zijn namelijk meerdere programmeertalen die ondersteund worden, waaronder Golang, JavaScript, Java en C#. Dit zorgt ervoor dat er veel meer mensen aan de slag kunnen met toepassingen en het opzetten van smart contracts. Dit zorgt voor een draagvlak dat vele malen groter is, omdat de actieve community veel groter is. Zeker omdat zij de waarde van de tokens bepalen en door deelname meer tokens kunnen verdienen.

Een laatste voordeel zit exact in dat principe. Door het ‘Delegated Byzantine Fault Tolerance alternative (dBFT) kunnen bepaalde mensen de tokens ‘minen’. Hierbij is exact bekend welke mensen hiermee aan het werk zijn, wat op zijn beurt weer betekent dat de overheden veel meer controle uit kunnen voeren. Dat lijkt een enorm nadeel voor een decentraal systeem, maar vergeet niet dat de samenwerking vanuit overheden een praktische keuze is. Op dit moment wordt er wereldwijd gewerkt aan een manier om controle te verkrijgen over het netwerk – NEO heeft de eerste stappen zelf al gezet en verdient daarom al snel de voorkeur voor de overheden. Dit is ook een van de redenen waarom de Chinese overheid fan is van dit netwerk.

Koers en waarde van de NEO

Begin januari schoot de prijs van NEO naar €161. Een flink bedrag. Vaak wordt er gewezen op de stijging van alle waardes van cryptovaluta begin 2018, maar bij de NEO ligt het verhaal net even iets anders. In de grafieken hieronder kun je zien dat de stijging geleidelijk ingezet is, en langzaam doorgezet heeft richting een piek.

(widget)

Na de harde piek in januari is NEO weer redelijk teruggekomen op het niveau waarop het stond voor de piek – en stijgt het weer geleidelijk door. Dat heeft zijn voordelen, maar ook zijn nadelen. De rustige stijging van de waarde maakt het een interessante cryptovaluta om in te investeren om zo het risico te spreiden over verschillende munten. Het nadeel is dat de stijgende koersen ervoor zorgen dat elke dag die je afwacht, kan leiden tot een veel hogere prijs morgen en dan is investeren niet meer zo aantrekkelijk.

NEO kopen

Heb je interesse in NEO en wil je direct aan de slag met jouw eerste tokens? Dan kun je naar de grotere exchanges zoals Binance. Er zijn natuurlijk veel meer websites waarop je kunt handelen met cryptovaluta. Het handigste is echter wanneer je al een aantal tokens hebt van een bepaalde cryptovaluta zodat je overal terecht kunt. Kraken is een van de grotere aanbieders waar je met fiatgeld crypto aan kunt kopen, zodat je een portfolio op kunt zetten en aan de slag kunt met het handelen.

Bedenk je goed dat het slim is om de risico’s te spreiden. Dat betekent concreet dat je niet al het kapitaal in moet zetten op één munt, maar dat je moet kiezen voor een breder aantal munten. Geleidelijke investeringen in een bepaald bedrag of bepaald percentage zorgen ervoor dat het risico aanzienlijk kleiner wordt.

NEO Wallet

Handelen met cryptovaluta wordt steeds interessanter en steeds meer mensen gaan hiermee aan de slag. Voor al deze mensen is het belangrijk om na te denken over de manier waarop de munten opgeslagen worden. Jouw NEO laten staan op de exchange is het gevaarlijkste wat je kunt doen. Online wallets worden ook sterk afgeraden, zeker omdat je dan afhankelijk bent van de beschikbaarheid en veiligheid van diensten die je niet kunt controleren. Het advies is doorgaans: Gratis diensten zijn een afrader wanneer je echt aan de slag wilt gaan en kapitaal wilt vergaren.

Ledger heeft met de Ledger Nano S een van de sterkste hardware wallets ter wereld opgezet en gaat daarmee constant de strijd aan met Trezor. De Nano S is een goede mogelijkheid om NEO op te slaan. Het grootste voordeel voor de mensen die willen handelen op een actieve manier, is dat veel andere cryptovaluta ook opgeslagen kunnen worden op de Nano S, zoals StealthCoin, VertCoin, ViaCoin en meer. Dat betekent dat je genoeg hebt aan één apparaat voor alle handel.

Hoe kun je NEO minen?

NEO werkt met dBFT, een vorm van Proof of Stake. Heb je je goed ingelezen in de wereld van cryptovaluta, dan weet je direct dat je het niet kunt minen omdat het geen Proof of Work is. De mensen die NEO hebben, zijn de mensen die interest verzamelen door het keuren van de transacties binnen de blokketen. De eenheid waarin je betaald krijgt, is GAS. Het is goed om even op te merken dat dit voor mensen met een kleine investering zo goed als niets is. Je hebt ongeveer 1000 NEO nodig om echt interest te kunnen zien. Hiervoor hoef je de NEO alleen maar op te slaan in de wallet.

Waarom heeft NEO dit bedacht? Eigenlijk is het simpel. Het is een blockchaintoepassing waar veel geld voor nodig is. Door de bezitters van NEO aan te moedigen om de NEO vast te houden, en zo interest te verzamelen, heeft de NEO-blockchain een hogere waarde en kunnen de investeringen gedaan worden die nodig zijn om een sterke toekomst te kunnen garanderen voor de blockchaintoepassing.

Dat het niet te minen is, mag overigens geen nadeel heten. Overheden over heel de wereld zijn aan het werk met het opzetten van manieren om het minen tegen te gaan. Simpelweg omdat er ontzettend veel energie verloren gaat door het minen van munten en er alternatieve oplossingen zijn. Ethereum is op dit moment bijvoorbeeld nog PoW, maar gaat over naar een PoS-protocol. Onder andere vanwege de internationale druk.

Direct aan de slag met NEO

NEO heeft een aantal sterke voordelen die ervoor zorgen dat dit blockchainplatform interessant kan zijn voor investeerders, ontwikkelaars en grotere bedrijven. De steun van de Chinese overheid zorgt ervoor dat de complete Chinese markt open komt te liggen, en dat is een markt met een enorme omvang, waar dus zeker mogelijkheden te vinden zijn. Dat het geen PoW gebruikt, maar ‘boekhouders’ die de munten aanmaken, is een voordeel omdat er meer controle is.

De Chinese overheid is erover aan het denken om ICO’s toe te laten op NEO. Dat betekent dat NEO een veel bredere waarde kan krijgen wanneer dit gaat gebeuren. Daarnaast is het goed om in de gaten te houden of er bedrijven zijn die actief lid van de community worden. Dit kan ervoor zorgen dat de koerswaarde van de NEO nog veel verder gaat stijgen in de toekomst. Een garantie is dit natuurlijk niet, aangezien de koerswaarde afhankelijk is van tal van factoren.

Volg ons:

ICO’s

Wallets

Exchanges