NEM informatie

Het aanbod aan cryptovaluta is de laatste maanden explosief gestegen. Na het succes van de Bitcoin en Ethereum zijn veel mensen aan de slag gegaan met de cryptovaluta, waardoor het lastig is om de tokens en blockchaintoepassingen te vinden die wel een verschil maken. Zoals de NEM en de XEM. Dit is namelijk geen cryptocurrency. Het is meer en dat blijkt al uit de naam New Economic Movement. Het is een netwerk waarbinnen betalingen gedaan kunnen worden, maar NEM gaat nog veel verder dan dat. De blockchaintoepassing komt uit Japan, werd in 2014 uitvoerig getest en al in 2015 kwam het systeem live. China noemde het direct al een van de meest betrouwbare blockchaintoepassingen. Gezien de interesse van de Chinese overheid in cryptovaluta is dit zeker een goed teken.

XEM is het token dat verbonden is aan de NEM. Deze complete blockchaintoepassing heeft veel verschillen met de cryptovaluta en blockchaintoepassingen die er zijn. Er is dus zeker een toegevoegde waarde, en dat is wat de investeerders interessant vinden. Zeker met een Proof of Importance protocol waarmee je extra tokens kunt verdienen. Vergeet Proof of Work en de Proof of Stake protocollen: NEM heeft de spelregels veranderd.

Wat doet NEM?

Laten we vooropstellen dat NEM geen cryptovaluta is. Het zou een belediging zijn om NEM een munt te noemen, omdat het veel meer is en veel meer doet. Uiteraard is de financiële onafhankelijkheid van de NEM een van de speerpunten, maar dat is inherent aan de cryptovaluta zelf. Bij NEM krijg je meer. Er is een P2P communicatiesysteem en er kunnen virtuele goederen gemaakt worden binnen de blockchaintoepassing. Daarnaast is het interessant voor start-ups omdat er namen geregistreerd kunnen worden en een bedrijf opgezet kan worden op de blockchain zelf.

Daar komt nog eens bij dat NEM een oplossing bedacht heeft voor een probleem. Er zijn mensen die graag samen met andere mensen een account willen beheren. Denk aan een vriendengroep, een vereniging, of een gezin. Het is niet handig om dit bij andere cryptovaluta te doen, omdat daar geen splitsing van de gegevens mogelijk is. Bij NEM is er een compleet systeem opgezet dat het mogelijk maakt om met meerdere mensen een account te hebben.

Tot slot is de interesse voor NEM groot. De Chinese overheid noemt het een van de veiligste blockchainplatformen en veel bedrijven hebben interesse. Niet alleen vanwege de mogelijkheden en de veiligheid, maar vooral omdat NEM gebruikmaakt van de standaard programmeringstalen. Geen vreemde nieuwe codes en programma’s dus, maar gewoon de programma’s die je als ontwikkelaar al dagelijks gebruikt. En dat maakt op de langere termijn zeker een verschil.

Een betere vraag is wat de NEM al gedaan heeft. De SBI Sumishin Net Bank (een trust bank uit Japan) heeft een privé blokketen op NEM gebouwd en heeft daar 2.5 miljoen rekeningen mee geopend met 2 miljoen transacties per dag. Je raadt het al: Het systeem werkte en experts hebben berekend dat 90% van de kosten op deze manier verdwijnen, waarbij het gebruiken van de bank tegelijkertijd veiliger wordt. Waar we ons bij andere blockchaintoepassingen afvragen wat ze doen, is het bij NEM duidelijk wat het al gedaan heeft. Het heeft zich bewezen.

Koers en waarde van NEM

De koers van de NEM weerspiegelt de belofte nog niet. Na de implementatie in 2015 is de koers langzaam gaan stijgen. Spectaculaire ontwikkelingen zijn er niet geweest, tot het begin van 2018 waarin alle cryptovaluta enorm in waarde gestegen zijn. Na de enorme piek waarbij de 2 dollar per XEM in zicht kwam, is de koers weer gaan normaliseren. Maar de koers is nooit teruggekomen op het oude niveau en dat maakt het interessant. Hieronder kun je de koers van de XEM zien.

(widget)

In hoeverre de XEM de toekomst is, hangt volledig af van het succes van NEM. Wat belangrijk is om te onthouden, is dat NEM zich niet richt op alleen de tokens. Wil je kunnen speculeren over de waarde van de XEM, dan is het volgen van de koersen niet genoeg. Het is verstandig om te kijken wat er gebeurt achter de XEM. Welke bedrijven hebben interesse in NEM, wat doet NEM zelf en wat zijn de plannen?

Daarnaast is het goed om de kracht van de community in de gaten te houden. Aangezien XEM en NEM werken met Proof of Importance, is het stapelen van tokens niet genoeg. Het is namelijk géén Proof of Stake, zoals beweerd wordt op meerdere websites. Het aantal tokens is slechts ten dele relevant, er wordt gekeken naar de activiteit van de eigenaar en de bijdrage aan het blockchainplatform. Concreet betekent dit dat actieve leden van de community meer kunnen verdienen, en dat is een handige manier om een groep mensen aan het werk te zetten voor de NEM.

NEM kopen

Denk je dat NEM de toekomst heeft? Of heb je gezien dat de prijs van deze XEM-tokens lager ligt dan de meeste cryptovaluta en is dit dé manier voor risicospreiding? Dan kun je direct instappen. De makkelijkste manier is eerst Bitcoin aankopen en daarmee gaan traden op websites zoals LitebBit of Changelly.

Het is per definitie het makkelijkst om te beginnen met het aankopen van Bitcoin via iDeal, of een sterke munt in het portfolio op te nemen. Op die manier kun je niet alleen makkelijker handelen op een exchange, je kunt ook veel sneller inspringen op ontwikkelingen op de markt. En je hoeft niet constant met fiatgeld te betalen, het is immers belangrijk om het overzicht te bewaren.

NEM Wallet

Het gebruik van online wallets en desktop wallets wordt door steeds meer mensen afgeraden. Dat werd hoog tijd. Het opslaan van kapitaal op een server waar je niet bij kunt, of een website die failliet kan gaan, is niet de meest veilige investering die je je voor kunt stellen. XEM kon echter lange tijd niet op een andere manier opgeslagen worden en dat was een enorm probleem voor de tokens, en voor NEM.

Trezor is hiermee aan het werk gegaan en heeft een hardware wallet ontwikkeld die ondersteuning biedt voor XEM. Dat betekent dat je de tokens veilig op kunt slaan. Aangezien Trezor ook veel andere cryptovaluta ondersteunt, kun je met één hardware apparaat alle tokens bewaren die je wilt hebben in jouw portfolio.

Besef goed dat een hardware wallet een investering is. Het is niet gratis. Maar de oplossingen die wel gratis zijn, die zijn niet veilig. Onthoud dat een investering in cryptovaluta snel in waarde kan stijgen. Vind je het een prettig idee dat je meer dan 1.000 euro hebt staan op een plek die niet veilig is en die elk moment kan verdwijnen? Zo niet, investeer dan in een hardware wallet.

Hoe kun je NEM minen?

NEM is geen proof of work token, dus minen kun je vergeten. Daar is niet alles mee gezegd, want het is ook geen proof of stake token. XEM is proof of importance. Dit systeem wordt bijzonder vaak gelijkgesteld aan PoS en dat blijkt dat er nog niet genoeg informatie over is.

PoI is een manier om een community actief te krijgen. In plaats van mining wordt er gebruik gemaakt van harvesting. Laten we het ‘oogsten’ noemen. Alle mensen die meer dan 10.000 XEM hebben, kunnen meedoen aan het oogsten. Hiervoor hoeft de wallet niet constant verbonden te zijn met de blokketen, de wallet bevat namelijk een kopie van de complete blokketen en kan zo ook offline aan het werk. Wanneer je een nieuw blok toevoegt aan de keten, ben je succesvol geweest.

Wat is het verschil met PoS? Eigenlijk is het simpel: Je moet actief onderdeel zijn van de community. Passief XEM stapelen levert niets op en wordt ook niet gewaardeerd binnen de community.

Direct beginnen met NEM?

NEM is aanzienlijk meer dan een cryptovaluta. Het is een compleet blockchainplatform dat zich al bewezen heeft door de testen van de Japanse trust bank, en de interesse en lovende woorden vanuit de Chinese overheid. Dat betekent dat er een stabiele basis is voor de NEM en de XEM-tokens. Aangezien er een sterke community achter dit platform staat, die opzettelijk actief gehouden wordt, is het interessant om de XEM in de gaten te houden. Zeker nu de enorme piek in de waarde niet gevolgd werd door een normalisering: De waarde van de NEM en XEM is hoger blijven staan.

Gezien de geringe aanschafprijs van de XEM-tokens is het daarnaast een interessante optie voor de mensen die aan risicospreiding willen doen binnen een portfolio.

 

Volg ons:

ICO’s

Wallets

Exchanges