Nano informatie

De wildgroei aan altcoins en blockchaintoepassingen heeft de naam van de cryptovaluta niet veel goeds gedaan. Er zijn steeds meer tokens en toepassingen waarvan niet duidelijk is wat het doel geweest is van de ontwikkelaars bij het opzetten van een platform, toepassing of applicatie. Maar dit geldt niet voor de Nano. Sterker nog, de Nano wordt meer dan eens de meest pure vorm van crypto genoemd en zou aansluiten bij het idee dat Satoshi had toen hij de Bitcoin ontwikkelde. Aangezien niemand weet wie Satoshi is, kunnen we hem helaas niet vragen of dit ook daadwerkelijk het geval is.

Nano heette voorheen RailBlocks, maar kreeg een nieuwe naam en won direct aan populariteit. Vooral omdat het bijzonder helder is wat Nano is, waarom het opgezet is en wat je ermee kunt. Wanneer het gaat om de Nano, wordt er meestal gesproken over de toekomst. De ontwikkelaar van de Nano, LeMahieu, heeft tot 2018 namelijk niet eens fulltime aan het project gewerkt. Nu hij dit sinds 2018 wel is gaan doen, is de vraag wat Nano precies kan bereiken met de zes programmeurs en zes business developers die samen met team vormen achter de blockchaintoepassing die alles anders doet.

Wat doet Nano?

In tegenstelling tot Ethereum en Bitcoin is Nano gebaseerd op DAG, Directed Acyclic Graph, net als IOTA. Dit heeft een aantal handige voordelen waardoor transacties onder andere sneller worden, en de eigenlijk blokketen niet zo bizar snel groeit als bij andere cryptovaluta. Er is niet één centrale blockchain waar alle transacties op bijgehouden worden: Ieder account heeft een eigen blokketen en het verzenden van XRB (de munt van Nano) wordt er gecommuniceerd tussen de ontvanger en verzender. Dus geen consensus van een heel netwerk dat een dag kan duren, maar een instant betaling wanneer deze geïnitieerd wordt. Het nieuwe blok vervangt het oude blok en verstuurt informatie naar de main blockchain. Daar worden alleen de tegoeden van de gebruikte account bijgewerkt, zodat dit weer actueel is.

Dit zorgt ervoor dat Nano oneindig schaalbaar is. Dat mag je zo letterlijk opvatten als mogelijk. Iedereen ter wereld zou Nano gelijktijdig kunnen gebruiken en aangezien er geen transactiekosten zijn, is de kans groot dat steeds meer mensen gebruik gaan maken van de nagenoeg directe betalingen via het netwerk. Nano heeft daarbij nog een trucje gebruikt om de andere blockchaintoepassingen te snel af te zijn. Ben je bang voor inflatie door een constant stijgend aantal tokens? Niet bij Nano, want alle munten zijn al op de markt en dát maakt Nano een goed investeringsinstrument.

Een laatste punt dat zeker genoemd moet worden met het oog op de toekomst, is het feit dat er niet gemijnd kan worden. Alle munten zijn al op de markt, dus er valt niets te delven. Dat lijkt een nadeel, maar de experts op dit gebied weten wel beter. Het delven, of minen, wordt namelijk steeds meer onder vuur genomen. In een wereld waarin duurzaamheid en energiezuinigheid belangrijk zijn, passen de enorme bedrijven niet die alleen maar stroom gebruiken om munten te mijnen. Zeker niet als dit ook anders kan, zoals Nano bewezen heeft.

Koers en waarde van Nano

Nano verschilt sterk van andere blockchaintoepassingen, maar niet wanneer er naar de koersen gekeken wordt. Net als bij de andere cryptocurrency is er een duidelijke stijging te zijn tot het begin van 2018, waarna de koersen zijn gaan dalen. Bij Nano is dit veel meer geleidelijk gegaan dan bij de overige cryptovaluta. Waar elders een vrije val te zien is, is Nano langzaam gezakt en is het weer gaan stabiliseren. Hieronder kun je de koersveranderingen zien, plus de huidige waarde van de XRB.

[Widget]

Wanneer het gaat om de toekomst van de Nano, zijn er een aantal dingen die sterk opvallen. Zo heeft Nano de exchange pas recentelijk overgenomen. Voorheen kon Nano alleen verhandeld worden op twee platformen, nu wordt het aantal steeds groter waardoor meer mensen interesse hebben en de tokens direct kunnen kopen. Deze stijging van de vraag valt samen met het nieuws dat de Ledger Nano S de Nano zal ondersteunen. Tel daarbij op dat de ontwikkelaar nu fulltime aan de slag gaat met het platform, en het plaatje lijkt compleet.

Maar dat is het niet. Nano stoot waarschijnlijk ReddCoin van de troon. Juist, de cryptovaluta die gebruikt kan worden op het Twitch platform, om online spellen en items aan te kopen. Dit zorgt niet alleen voor een veel grotere naamsbekendheid, het zorgt ook voor een brede en actieve community. En dat heeft in het verleden al vaker een grote rol gespeeld wanneer het ging om de kracht van een blockchaintoepassing, of een cryptomunt.

Is het allemaal rooskleurig? Nee, dat niet. De technologie is redelijk nieuw en moet nog goed getest worden. Daarnaast kan Nano letterlijk alleen maar gebruikt worden om te betalen en te ontvangen. Er kunnen geen nieuwe toepassingen mee gemaakt worden en voor het grote IoT is het redelijk waardeloos. Maar is dat een probleem? Volgens de community niet, want Nano doet, in tegenstelling tot andere cryptovaluta, precies wat het belooft en doet dat goed.

Nano kopen

Heb je interesse in Nano en wil je direct deze cryptovaluta kopen? Dan ga je eerst naar Binance, of naar AnyCoinDirect, of Litebit.eu. Hier vind je verschillende cryptomunten die je direct aan kunt kopen, maar Nano (XRB) staat hier niet tussen. Je koopt daarom Ethereum of Bitcoin en die neem je mee naar een exchange zoals Bitonic.

Op dit moment wordt Nano steeds breder en zijn er steeds meer mensen die ernaar zoeken. Dat betekent dat de cryptomunt straks ook gewoon beschikbaar zal zijn op de grotere exchanges, zoals Kraken bijvoorbeeld. Het is een kwestie van tijd, en wanneer je haast hebt, kun je direct naar Bitonic gaan om te gaan handelen. Maar zorg er dan wel voor dat je alle cryptocurrency die je hebt of wilt kopen, op kunt slaan op een veilige plek.

Nano Wallet

Op het gebied van de wallet is er veel te zeggen. Je weet ondertussen dat een hardware wallet het meest veilig is, maar wat bij Nano gebeurd is, is uniek. Ledger heeft aangegeven dat Nano ondersteund zal worden op de Ledger Nano S en de Ledger Blue, en heeft besloten hier geen afgiften voor te rekenen. Dat heeft de ontwikkelaars achter Nano bijzonder veel geld bespaard, want voor de integratie moet normaal gesproken betaald worden. Volgens veel experts betekent dit dat Ledger achter de Nano staat en de munt in de toekomst vaker zal noemen op belangrijke plekken.

De Nano (XRB) is dus veilig op te slaan op een Ledger hardware wallet. Pas op met online opslaglocaties, deze zijn minder veilig. Heb je jouw munten in een wallet op een exchange gezet en laat je ze daar staan? Dan heb je blijkbaar het eeuwige vertrouwen in het bedrijf achter de website – onthoud dat deze failliet kunnen gaan of gehackt kunnen worden. Je zal niet de eerste zijn die bijzonder veel kapitaal verliest door een misser.

Hoe kun je Nano minen?

Nano kan niet gedolven worden. Nano minen is dus niet mogelijk en dat is eerder een voordeel dan een nadeel. Nationale overheden beginnen steeds meer te werken aan het bestrijden van de energieverspilling wereldwijd en het mijnen van de cryptovaluta valt zonder twijfel onder de factoren die aangepakt zullen worden. De cryptovaluta die niet gemijnd kunnen worden, zijn de cryptovaluta die eerder de voorkeur zullen krijgen van de grotere bedrijven en overheden.

Dit gaat op dit moment nog niet volledig op. Daarom is het nog mogelijk om te mijnen. Heb je een mining rig, kies dan voor het mijnen van een makkelijke munt, zoals Bitcoin Gold. Vervolgens spaar je de munten op die je delft, en wissel je deze vervolgens bij Bitonic om voor Nano.

Direct aan de slag met Nano?

Nano beloofde om een betaalplatform te worden. Het beloofde om snel te worden en te werken zonder transactiekosten. Het beloofde een cryptocurrency 3.0 te worden door een technologie te gebruiken die andere munten en toepassingen niet gebruiken. En Nano heeft alles waarheid gemaakt binnen korte tijd. Het feit dat er geen inflatie plaatsheeft omdat alle munten er zijn, het feit dat de ontwikkelaar fulltime aan het werk gaat met Nano en het Twitch platform dat de tokens accepteert als betaalmiddel, het lijkt allemaal te wijzen op een rooskleurige toekomst voor de Nano.

Volg ons:

ICO’s

Wallets

Exchanges