Litecoin informatie

Wie Litecoin een altcoin noemt, om daarmee aan te geven dat het een cryptomunt is die gebaseerd is op de Bitcoin, die moet toegeven dat het dan op zijn minst een klassieke altcoin genoemd moet worden. De Litecoin is namelijk al meer dan zes jaar oud en is op veel gebieden beter geworden dan de Bitcoin. Dit gaat verder dan veel mensen denken: Wanneer Litecoin door blijft gaan met het doorvoeren van nieuwe oplossingen en nieuwe innovaties, en Bitcoin hierop achter blijft lopen, dan is de kans groot dat Litecoin de koppositie van Bitcoin overneemt.

Zover is het echter nog niet. Net als Bitcoin heeft Litecoin ervoor gekozen om een hard fork te ontwikkelen van de munt. De Litecoin Cash afsplitsing had plaats medio februari 2018 en zorgde voor een directe koersstijging van de Litecoin. De reden hierachter is logisch: De kracht van de Litecoin wordt vergroot door de afsplitsing. Daardoor is er meer toekomst voor beide cryptovaluta en dat maakt het interessanter voor handelaren en voor miners.

Wat doet Litecoin?

Litecoin heeft eenzelfde basis als de Bitcoin, maar de opzet is anders. Net als bij Bitcoin werkt Litecoin met het proof of work protocol waarbij transacties in de blockchain nagekeken moeten worden. Bij Litecoin komen er echter veel meer blokken bij dan bij de Bitcoin. Ook is de cap van de Litecoin veel hoger. Waar Bitcoin een cap heeft van 21 miljoen munten, staat deze bij de Litecoin op 84 miljoen.

De kracht van de Litecoin ligt echter niet op dit punt. De echte kracht van Litecoin is te vinden in de snelheid van de transacties, dankzij het geringe gewicht van de Litecoin. Wat betekent dit concreet? Door overbelasting bij Bitcoin kunnen betalingen tegenwoordig 12 uur duren en dat is in strijd met de achtergrond waartegen de Bitcoin opgezet is. Bij Litecoin worden de transacties binnen 2,5 minuut bevestigd. Aangezien cryptovaluta opgezet zijn om sneller en veiliger te kunnen betalen, scoort Litecoin dus meer punten dan de Bitcoin.

Litecoin is vooral een voorloper op het gebied van innovaties. Betere protocollen, meer testen en meer informatie. Waar Litecoin eerst het kleinere broertje van de Bitcoin genoemd werd, wordt het nu vaker een wegwijzer genoemd voor de Bitcoin en in feite zegt dat meer dan genoeg.

Koers en waarde van de Litecoin

De koers van de Litecoin is lange tijd min of meer stabiel gebleven, tot medio februari. Bij het aankondigen van de hard fork Litecoin Cash steeg de koers al. Bij het implementeren van de afsplitsing schoot de koers sterk omhoog, omdat de handelaren en investeerders meer vertrouwen hebben in de toekomst van Litecoin, zeker wanneer die afgezet wordt tegen de andere altcoins.

Hieronder kun je de actuele koers van de Litecoin zien:

(widget)

Wat de koers in de toekomst gaat doen, blijft speculeren. Doorgaans is het goed om te kijken naar de toegevoegde waarde van de cryptomunt voordat je gaat investeren. In het geval van de Litecoin is de toegevoegde waarde groot, voornamelijk door de snellere transacties en de schaalbaarheid. Wanneer Litecoin een manier vindt om de transactiekosten omlaag te brengen, wordt de cryptocurrency voor nog veel meer mensen interessant worden. Dit zal leiden tot een stijging van de waarde van de Litecoin.

Litecoin kopen

Denk je dat de Litecoin de koppositie over gaat nemen? Ben je op zoek naar een manier om jouw portfolio wat breder te maken zodat jouw kapitaal minder risico loopt in de toekomst? Dan kun je ervoor kiezen om een aantal Litecoin aan te schaffen. Hiervoor kun je naar Kraken of Bitrush gaan, waar je direct met fiat valuta Litecoin aan kunt schaffen. Heb je een account bij een grotere exchange zoals [CTA ETIENNE], dan kun je ook met cryptovaluta onderling handelen. Dit is vooral interessant voor mensen die veel verschillende soorten cryptovaluta hebben, zoals Ethereum en Ripple, en die gebruik willen maken van veranderingen in de onderlinge koersen.

Voordat je besluit om een bedrag neer te leggen voor Litecoin, is het belangrijk dat je een goede manier hebt om de Litecoin te ontvangen en op te slaan.

Wallet voor de Litecoin

Wanneer je geen wallet hebt, kun je geen Litecoin ontvangen. Daarom bieden de grotere exchange websites een gratis online wallet aan voor de gebruikers. Heel handig, maar het is verstandig om zo snel mogelijk na te denken over een betere optie. Een online wallet is namelijk beperkt veilig. Hackers, malware of een website die niet bereikbaar is, het kan er allemaal voor zorgen dat jij niet bij jouw kapitaal kunt. Dat is vervelend wanneer het om een paar tientjes gaat, en het is heel erg vervelend wanneer die paar tientjes duizenden euro’s geworden zijn.

Een wallet op de desktop is dan een betere optie, maar hier ben je nog steeds niet helemaal veilig. Wat gebeurt er bij een computercrash of malware op de computer? Het is verstandiger om te investeren in een sterke hardware wallet, zoals de KeepKey wallet die geschikt is voor Litecoin. Wil je graag meerdere cryptovaluta tegelijkertijd verhandelen of bewaren? Dan is de KeepKey minstens zo handig als de Ledger of Trezor. Je kunt hier Bitcoin op bewaren, Ethereum, Dogecoin, Dash, Namecoin en uiteraard de Litecoin.

De hardware wallet is een van de veiligste wallets. Het is goed om hier in te investeren wanneer je aan de slag wilt gaan met cryptovaluta omdat het een slecht idee is om een vermogen op te bouwen en dit vermogen risico te laten lopen door het op een verkeerde manier op te slaan.

Hoe kun je Litecoin minen?

Het mijnen van de Litecoin zou makkelijker moeten zijn dan het mijnen van Bitcoin. Dat was het idee, maar de praktijk heeft even iets anders uitgepakt. Litecoin minen gaat via Scrypt en daar heb je grafische kaarten voor nodig. Die zijn niet meer makkelijk te verkrijgen, omdat de vraag aanzienlijk hoger is dan het aanbod. Het echte probleem zit echter in het werkgeheugen van de computer. Wanneer je op de standaardmanier zou beginnen met mijnen, kun je niet veel anders meer met de computer doen omdat heel het werkgeheugen gebruikt wordt.

Wil je volledig met grafische kaarten gaan werken, dan moet je een compleet systeem bouwen, of investeren in professionele hardware. Of dit lonend is, is volledig afhankelijk van de stroomprijzen en de koerswaarde van de Litecoin op het moment dat je de munten verkoopt. Dat betekent dat veel mensen lange rekensommen maken om te zien wat het beste is om te doen.

Je kunt uiteraard ook kijken naar andere manieren om te minen. Litecoin is populair, dus er zijn genoeg mensen die minen in een pool. Omdat de opbrengst verdeeld wordt, maar het werk ook verzet wordt door meerdere deelnemers binnen de pool, kan dit interessant zijn. Enorme hoeveelheden Litecoin verdien je er zeker niet mee, maar de kosten zijn dan tegelijkertijd ook laag.

Minen in clouds wordt tegenwoordig door de experts afgeraden. Er zijn te veel mensen die hiermee rijk geworden zijn, zonder dat zij ooit de hardware beschikbaar hebben gesteld, en dit heeft de consumenten die in wilden stappen in de wereld van het minen van cryptovaluta enorm veel geld gekost.

Beginnen met Litecoin?

Litecoin is een interessante cryptovaluta en het is interessant om de ontwikkelingen in de gaten te houden nu er een hard fork van de Litecoin op de markt gekomen is, de Litecoin Cash. De kracht van Litecoin is dat het de problemen van Bitcoin opgevangen heeft en een sterkere munt neer heeft weten te zetten, wat vooral te danken is aan de grote man achter de Litecoin. Litecoin heeft echter hogere transactiekosten en het minen van de munten is niet geworden wat aanvankelijk het idee was. Aangezien Litecoin dynamisch en innovatief is, bestaat de kans dat dit in de toekomst nog aangepast zal worden, waardoor de interesse voor de Litecoin alleen maar verder toe zal nemen.

Volg ons:

ICO’s

Wallets

Exchanges