Kraken review

Kraken is opgericht in 2011 en is daarmee een van de oudste platformen voor het handelen in cryptovaluta. Het is tevens een van de goedkopere opties wanneer je kijkt naar de tarieven die gerekend worden, maar dit geldt niet voor alle munten. Het grote voordeel van Kraken is dat je hier met fiatgeld stortingen kunt doen, en uitbetalingen aan kunt vragen. Dat maakt het platform geschikt voor de mensen die met kleinere bedragen onderdeel uit willen maken van de wereld van de cryptocurrency. Met het oog op de wetgeving is Kraken verplicht om de identiteit van de gebruikers op te vragen en te verifiëren. Dit hoeft niet wanneer je level 1 blijft op het platform, maar door dit te kiezen, mis je veel van de essentiële opties. Waaronder de uitbetalingen in fiatgeld.

Kraken is in tegenstelling tot Gemini en Coinbase vooral een ontzettend breed platform. Er zijn niet alleen veel cryptomunten die je direct aan kunt kopen, er zijn ook verschillende manieren om te handelen. Zo kun je triggers instellen, handelen met marginalen of short sells opstellen op de markt. Handig voor de mensen die gewend zijn aan het handelen met effecten en opties, maar niet direct geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een manier om met wat geld cryptomunten aan te schaffen.

Het is echter niet allemaal rozengeur en maneschijn bij Kraken. De populariteit van het platform begint zijn tol te eisen. Er is te weinig support vanuit het platform en de nieuwe gebruikers ondervinden daar hinder van. Zeker wanneer je een nieuw account aan probeert te maken en direct een kopie opstuurt van jouw paspoort om zo level 2 vrij te kunnen schakelen op het platform. Steeds meer mensen moeten weken wachten voor het account geverifieerd is en dat is een probleem waar Kraken mee aan het werk moet. Is het account eenmaal geverifieerd, dan kun je aan de slag met alle mogelijke cryptomunten op een handig platform, waar TradeView gebruikt wordt om scherpere inzichten te geven in de recente koersontwikkelingen van de munten die je volgt.

Het platform biedt veel opties, maar wordt door de meeste mensen gebruikt om snel cryptomunten aan te kunnen schaffen die zij op een andere exchange willen gebruiken. Bij de meeste andere exchanges, zoals Binance, kun je namelijk niet storten met fiatgeld. Omdat dit bij Kraken wel kan, is het een praktische eerste stap. Voor mensen met haast is dit overigens een slechte optie. Het verifiëren van een account kan veel tijd in beslag nemen, net als het verwerken van SEPA stortingen via de bank. Dit duurt standaard meer dan 24 uur bij Kraken en kan met gemak vijf werkdagen in beslag nemen. Houd hier dus zeker rekening mee wanneer je aan de slag wilt gaan en Kraken kiest als jouw eerste halte op de reis. Het duurt even voor de bus komt.

Hoe werkt Kraken?

Voordat je begint met Kraken, moet je een account aanmaken. Wanneer je kiest voor een basisaccount, dan moet je je naam ingeven, samen met geboortedatum, adres en telefoonnummer. Dat is snel gebeurt en je kunt dan direct beginnen. Het kan echter lonend zijn om direct een kopie op te sturen van je paspoort, omdat je daarmee hogere limieten hebt en aanzienlijk meer functies, die het handelen makkelijker maken. Level 3 en level 4 zijn alleen aantrekkelijk voor de mensen die met enorme limieten willen gaan handelen. Daarbij wordt level 4 eigenlijk alleen maar aangeraden voor enorme bedrijven die ontzettend veel geld ergens in willen pompen. Bij level 3 kun je namelijk al $200.000 per maand uit laten betalen.

Voordat je kunt gaan handelen, moet je geld storten, of cryptovaluta. Dit doe je door naar ‘Deposit’ te gaan waar je aangeeft hoe je wilt storten. Heb je dit eenmaal gedaan, dan ga je naar ‘Trade’ in het menu waar je nieuwe orders kunt plaatsen.

Kraken review

Zoals je hierboven kunt zien, kun je direct aangeven wat je wilt kopen of verkopen, en hoe je wilt betalen of wat je ervoor terug wilt krijgen. Onder in beeld zie je de actuele orders staan die anderen geplaatst hebben, zodat je een duidelijk beeld hebt van de huidige prijzen op de markt.

Het is makkelijk om direct de paren te kiezen die je wilt gebruiken voor wat jij wilt doen door gebruik te maken van het menu in de bovenste balk:

kraken review

Let erop dat je niet alleen het eerste menu gebruikt, maar ook in het tweede menu (naast het pijltje) een keuze maakt. Anders gebeurt er namelijk niets.

Het is goed om te benadrukken dat Kraken onlangs een nieuw platform geïntroduceerd heeft. In dit platform kun je alle instellingen aanpassen naar je eigen wens. Het is een platform dat door Kraken zelf gebruiksvriendelijk genoemd wordt. De ervaring van de gebruikers is dat het vooral de moeite waard is om gewoon eens een paar dingen aan te klikken om te zien wat nou precies waar te vinden is. Heb je het eenmaal door, dan is het gemakkelijk om aan de slag te gaan.

Kun je euro’s uit laten keren in Kraken?

Wanneer jouw account geverifieerd is (je moet dus minstens level 2 hebben), kun je een uitbetaling aanvragen in fiatgeld, waaronder euro’s. Hiervoor heb je een aantal stappen nodig:

  • Kijk nog even een keer of je account geverifieerd is. Ruim 90% van de klachten over Kraken is onterecht omdat mensen tóch nog niet geverifieerd waren
  • Stel de ‘wiretransfer’ in op euro’s
  • Vul alle gegevens van de bank in. Dus ook de Swift of BIC code, omdat er anders geen geld overgemaakt kan worden
  • Check of alle gegevens juist zijn en ga naar ‘Deposit’ om vanaf daar naar ‘Withdrawal’ te gaan en selecteer euro aan de linkerkant in het scherm
  • Je kunt nu de euro’s over laten maken

Kraken heeft een goede naam bij veel handelaren, maar er zijn ook genoeg mensen die Kraken alleen gebruiken om Bitcoin, Ethereum of Tether mee aan te schaffen om dit vervolgens te gebruiken op een andere exchange. Het beste dat je kunt doen, is gewoon eens te gaan kijken bij Kraken en een account aan te maken op level 1 zodat je kunt zien wat de exacte mogelijkheden zijn. Spreekt het platform je aan en zie je het helemaal zitten om hier te gaan handelen? Dan blijf je. Vind je het niets, dan koop je Bitcoin of Ethereum en laat je het direct overmaken naar de Ledger Nano S en ga je kijken bij Coinbase, Gemini of Binance om daar echt te beginnen met cryptovaluta op jouw manier.

Volg ons:

ICO’s

Wallets

Exchanges