Komodo informatie

In de wereld van de cryptovaluta komen dagelijks nieuwe blockchaintoepassingen en tokens op de markt. Dit zorgt voor een enorme toename aan mogelijkheden om te investeren, maar het maakt het tevens lastig om een goede keuze te maken wanneer je niet de tijd hebt om je hierin te verdiepen. Dat is de reden waarom wij de markt in de gaten houden en de toepassingen naar voren laten komen om zo meer informatie te geven. Zoals over Komodo, een blockchaintoepassing die heel rustig op de markt gekomen is en langzaam maar zeker de top 50 ingedoken is.

Komodo is een blockchaintoepassing die vaak een 2.0 genoemd wordt. Om dit te begrijpen, moeten we kijken naar de basis. Bitcoin vond de blockchain uit. ZCash maakte een afsplitsing van de blokketen om meer toepassingen in te voegen om privacy mogelijk te maken. En Komodo? Komodo is op zijn beurt een afsplitsing van ZCash met een technologie die ‘delayed proof of work’ genoemd wordt. Maar Komodo is tegelijkertijd vele malen groter dan dit. Het is namelijk het betaalmiddel voor het blockchainplatform zelf én het betaalmiddel voor SuperNET. Deze organisatie maakt het mogelijk om toepassingen en programma’s te maken voor de cryptomarkt. Dat betekent dat Komodo niet alleen een platform is, maar tegelijkertijd ook een manier is voor bedrijven om actief te worden op deze markt.

Uiteraard zijn er niet alleen maar voordelen. Zo is niet duidelijk wie er achter Komodo zit. Alles draait om anonimiteit en daarom zijn de namen van de ontwikkelaars pseudoniemen. Een keuze die in lijn ligt met de opzet van Komodo, maar geen opzet die aantrekkelijk is wanneer je als bedrijf grote investeringen wilt doen. Een ander nadeel is dat de tokens van Komodo nog steeds te mijnen zijn. Enerzijds is het spijtig dat nog niet alle munten op de markt zijn, anderzijds is het mijnen van munten een verspillende manier die door veel overheden over heel de wereld aangepakt wordt. En dat kan weleens een probleem worden in de toekomst.

Wat doet Komodo?

Komodo is een van de tokens op de markt met een spectaculair verloop. Uiteraard vind je ook hier de enorme piek en de flinke daling rond de jaarwisseling 2017-2018, maar wanneer het beginbedrag en de huidige koers naast elkaar gelegd worden, is duidelijk hoe sterk KMD eigenlijk is. Van nog geen 10 dollarcent naar bijna 4 dollar per token. Dit betekent niet alleen dat Komodo iets goed doet. Het betekent ook dat het de toekomst heeft en daarin ligt de kracht van het blockchainplatform 2.0.

Laten we een stapje terugdoen. Veel bedrijven en ontwikkelaars willen actief worden op de blokchain. Zij zien kansen, of willen hun bedrijf optimaliseren. Dit kan door toepassingen te ontwikkelen op de blockchain waardoor kennis gedeeld kan worden, kapitaal aangetrokken kan worden en meer opties vrijgemaakt kunnen worden door slimme contracten op te zetten. Een krachtige stap, maar vooral een stap met een enorme drempel omdat het veel werk is, en vooral veel code.

Wanneer er tools, programma’s en mogelijkheden zijn om binnen kortere tijd meer te doen, dan is dit bijzonder aantrekkelijk voor deze bedrijven. En dat is waar de kracht ligt van Komodo. Door de combinatie met SuperNET en de vele programma’s die hier ontwikkeld worden, plus het anonieme karakter van het Komodo netwerk én de stijgende waarde van de tokens, is de weg vrijgemaakt voor een sterke toekomst waarin meer bedrijven en particulieren de stap richting de blockchain kunnen zetten door gebruik te maken van Komodo. Oftewel: Komodo is niet de zoveelste toepassing, maar is een blockchaintoepassing die een probleem effectief aangepakt heeft.

Koers en waarde van Komodo

De koers van de KMD kwam al eerder naar voren. Bij de ICO was de waarde laag, waardoor het voor veel mensen aantrekkelijk was om in te stappen. Die mensen hebben geen spijt gekregen, want de waarde van de KMD ligt nu veel hoger. De enorme piek bij de jaarwisseling is een piek die overal te zien is, maar KMD heeft zich goed hersteld en heeft nu een relatief stabiele waarde. Hieronder kun je de koers van de KMD zien.

[widget]

Wanneer er gekeken wordt naar de mogelijkheden in de toekomst, moeten we bij KMD eerst terug naar wat er al gebeurd is. Want de mensen die geïnvesteerd hebben op het juiste moment, die hebben veel return gekregen op hun investering. Dit zorgt voor een sterke community achter de Komodo blockchaintoepassing. Het aantal bedrijven is sinds de start alleen maar gegroeid en Komodo krijgt steeds meer verschillende opties die het mogelijk maken om de verschillende blockchaintoepassingen te gebruiken. Decentrale crowdfunding, microbetalingen, SCONCONTRACTS, Zero-knowledge transacties. Het is allemaal Komodo.

Komodo kopen

Heb je interesse in Komodo en wil je een aantal tokens aanschaffen als investering, of als manier om te beginnen in deze wereld? Wanneer je nog geen cryptovaluta hebt, wordt het even lastig omdat de meeste exchanges geen fiatgeld accepteren. Je kunt dan het beste naar een website gaan zoals AnyCoinDirect of LiteBit. Daar kun je geen KMD kopen, maar wel Ethereum en Bitcoin. Deze munten neem je vervolgens mee naar een exchange zoals Binance of Cryptopia om daar de KMD aan te schaffen.

Zorg er wel voor dat je eerst zorgt voor een wallet waar je de KMD op kunt slaan. Het is mogelijk om een wallet te gebruiken van de exchange zelf, maar daar wil je geen kapitaal laten staan voor een langere tijd.

Komodo Wallet

Cryptomunten moeten opgeslagen worden en dat kan niet ‘zomaar’. Daarom is het niet verstandig om gebruik te maken van een online wallet, zoals de wallet die je kunt krijgen op de exchange. Het is beter om te kiezen voor een wallet met een betere beveiliging, zoals de hardware wallet. En dan heb je met Komodo geluk. Veel van de kleinere munten die nog in opkomst zijn, hebben geen hardware wallet mogelijkheden. Komodo heeft dit wel. Ledger heeft al in een vroeg stadium besloten om ondersteuning te bieden voor KMD en dat zegt natuurlijk ook wel iets over de kracht van deze toepassing.

Hoe kun je Komodo minen?

Het aantal munten dat Komodo als maximum gesteld heeft, is nog niet vol. Aangezien er gebruik gemaakt wordt van Proof of Work, betekent dit dat de munten nog te mijnen zijn. Maar wanneer je dit wilt doen met CPU of GPU, dan heb je een flinke mining rig nodig. Er zijn namelijk veel meer mensen die gezien hebben dat de munt sterk in waarde gestegen is en de toekomst heeft. Heb je sterke AMD of NVIDEA kaarten, dan kun je aan de slag door de juiste software binnen te halen en te beginnen met het mijnen.

Er zijn veel websites die het mijnen in de pool mogelijk gemaakt hebben. Dit is geschikt voor mensen die niet de kracht of de kaarten hebben. In het verleden is echter gebleken dat veel van deze websites vooral zelf rijk worden van de mensen die extra willen betalen voor stroom. Daarom kan het verstandig zijn om een andere aanpak te kiezen en aan de slag te gaan met een munt waar de waarde veel lager van ligt. De concurrentie is dan namelijk net even iets minder, waardoor de kans groter wordt dat je blokken kunt vinden. Deze tokens kun je vervolgens weer verhandelen voor KMD, wanneer het meezit. Maar het is goed om te beseffen dat de wereld van het mijnen aan een einde lijkt te komen. Enerzijds door de enorme farms in China, anderzijds door de overheden die hier een einde aan willen maken.

Direct aan de slag met Komodo?

Komodo is als combinatie van ZCash en Bitcoin misschien niet direct een spannende wereld. De vele tools, programma’s en doelstellingen spreken echter voor zich. Deze 2.0 toepassing moet ervoor zorgen dat de blockchain letterlijk naar het volgende niveau kan komen door bedrijven en particulieren de kans te bieden om exact te doen wat zij willen op de blokchain. Door de sterke toepassingen van de veiligheid, maar ook de schaalbaarheid en anonimiteit is een sterke basis geboden aan de mensen die hier actief mee aan de slag willen. Dit gaat echter nog verder. Door de sterke waardestijging in het verleden, heeft de Komodo blockchain een sterke basis. De mensen die geld verdiend hebben aan de sterke opkomst, zijn mensen die altijd interesse houden in de KMD.

Daarom kan het interessant zijn om hier eens naar te kijken. Vergeet daarbij niet dat de cryptomarkt een volatiele markt is met veel stijgers en dalers, en reken ook met het feit dat het team achter het Komodo platform anoniem wil blijven. Kun je hier niet mee leven omdat je een groter bedrag neer wilt leggen, kijk dan eens naar de mogelijkheden rond het investeren in munten zoals LiteCoin, Dogecoin of een van de vele andere altcoins.

Volg ons:

ICO’s

Wallets

Exchanges