EOS informatie

In de wereld van de cryptovaluta zijn er constant nieuwe munten en blockchaintoepassingen die het verschil moeten gaan maken. Zij noemen zich vaak een verbetering, maar het is aan de gebruikers om te bepalen of er echt een meerwaarde is. De EOS is een van de cryptovaluta die opgezet is om de problemen aan te pakken die er zijn met de cryptocurrency van nu. De oprichter van de EOS was actief betrokken bij Ethereum, maar besloot vervolgens om EOS op te zetten. Vandaar dat EOS gekscherend ‘Ethereum On Steroids’ genoemd wordt, of ‘Ethereum Killer’.

Of EOS de toekomst van Ethereum onzeker gaat maken, is nog maar de vraag. Ethereum staat sterk op de markt en heeft de nadruk gelegd op de voordelen ten opzichte van de Bitcoin. EOS werkt nog aan de weg, maar heeft een duidelijke pullfactor voor de gebruikers. De nadruk ligt namelijk op het gebruiksgemak. Concreet betekent dit dat EOS het zo makkelijk wil maken voor de gebruikers, dat deze niet doorhebben dat zij cryptovaluta gebruiken. Een nobel streven dat zeker een toekomstvisie kan garanderen wanneer dit eenmaal lukt.

Wat doet EOS?

EOS heeft direct ontzettend veel aandacht gekregen vanaf de eerste minuut. De man achter EOS is namelijk Dan Larimer en deze man staat bekend om de innovatieve oplossingen in de blockchaintechnologie. Dat betekent dat er direct veel verwacht wordt van hem en EOS, want Larimer is de man die verbonden is aan de delegated proof of stake die de cryptovaluta sterker moet maken. Deze man is ook de persoon achter de organisatie die decentraal en autonoom zijn. Juist, de kracht van Ethereum is te danken aan de man die nu EOS opgezet heeft.

Wat is nou echt de kracht van de EOS? Feitelijk ligt dit in de miljoenen transacties die in dezelfde seconde verwerkt kunnen worden en de kracht van de community. Wanneer je veel EOS-tokens in je bezit hebt, beslis je mee over de toekomst van het platform waar EOS op draait en dat maakt het interessant voor investeerders die een visie hebben.

Een eerlijk antwoord op de vraag ‘wat doet EOS’ is echter dat er vooral hard gewerkt wordt om alles werkend te krijgen. Daarbij zijn een aantal vraagtekens gezet door de experts. Larimer heeft namelijk zijn vorige twee projecten, de BitShare en Steemit, verlaten in de start-up fase. Het is dus een kwestie van deze cryptomunt en blockchaintoepassing in de gaten houden om te zien wanneer het moment komt om te investeren.

Koers en waarde van de EOS

Over de koers en de waarde van de EOS is niet veel te zeggen. De koersen hebben een interessante piek gehad, maar deze piek had plaats op het moment dat alle cryptovaluta een piek hebben laten zien. Daarna is de koers weer teruggekomen op het oorspronkelijke bedrag. Hieronder kun je de actuele koers zien van de EOS.

(widget)

Bij het bekijken van de koers en het speculeren over de ontwikkelingen in de toekomst, is het goed om in de gaten te houden dat EOS de grote belofte is. Dat betekent twee dingen. Allereerst betekent dit dat EOS de hele markt ondersteboven kan gooien. Blijkt alles zo goed te werken als de oprichters voorspeld hebben, dan zullen de Bitcoin en Ethereum in de problemen komen en zal EOS een enorme marktleider worden.

De grote belofte betekent echter ook direct dat EOS het nog niet waargemaakt heeft. Het impliceert dat EOS het allemaal werkend kan krijgen, maar hier zijn geen garanties op te geven en dat betekent dat het interessant is om te kijken wat de toekomst zal brengen voor de EOS, en voor Larimer.

EOS kopen

Ben je ervan overtuigd dat Larimer en zijn team het waar gaan maken? Of wil je investeren in een cryptovaluta om een breed portfolio op te zetten? Dan kan EOS een interessante optie zijn. Je kunt EOS kopen door een account aan te maken op Binance. Aangezien euro’s hier geen betaalmiddel zijn, moet je er eerst voor zorgen dat je cryptovaluta in je bezit krijgt. Dit kun je doen door naar Litebit te gaan.

Wanneer je eenmaal cryptovaluta hebt, kun je de grotere markten op, zoals Binance of een andere grote exchange. Heb je een veelzijdig portfolio opgebouwd, dan kun je gebruikmaken van de onderlinge koersverhoudingen om zo winstgevend te handelen. Je kunt er echter ook voor kiezen om te kiezen voor EOS en verder niet te gaan handelen. In alle gevallen heb je een veilige manier nodig om de cryptovaluta op te slaan.

EOS Wallet

Zoals eerder geschreven is, heeft EOS het product en systeem nog niet werkend. Daarom zijn de tokens gebaseerd op Ethereum en dat betekent direct dat alle wallets die je hebt voor Ethereum, ook geschikt zijn voor EOS. Uiteraard kun je online tientallen gratis online wallets vinden voor alle cryptocurrency. Het is echter niet aan te raden om hier gebruik van te maken, ook niet wanneer je een kleinere hoeveelheid EOS op wilt slaan.

Aangezien deze producten gratis zijn, is er vaak net even iets minder aandacht besteed aan de veiligheid. Daarnaast ben je altijd verbonden aan de veiligheid aan het voortbestaan van een bedrijf achter de website, of de website zelf. Dat is precies ook de reden waarom afgeraden wordt om de tokens te laten staan bij een website die je kunt gebruiken om te handelen in cryptovaluta.

Laten we eerlijk zijn: Wanneer je investeert in tokens, zoals EOS, dan hoop je op een flinke stijging van de waarde. Wil je er zeker van zijn dat je deze waardestijgingen kunt benutten en wil je jouw kapitaal zien groeien, dan is een veilige plaats voor opslag belangrijk. Het ‘koud opslaan’ van de cryptovaluta wordt aangeraden door alle experts, omdat er niemand anders bij kan aangezien het apparaat niet constant verbonden is.

De hardware wallet is een koude opslag voor EOS en is bijzonder sterk wanneer je de dubbele verificatie (2-stappen protocol) activeert. De namen die hierbij zeker genoemd moeten worden, zijn Ledger en Trezor. Deze twee bedrijven hebben op dit moment de beste hardware wallets, die geschikt zijn voor EOS, Ethereum en andere tokens.

Hoe kun je EOS minen?

EOS is op dit moment nog verbonden aan Ethereum. Aangezien je Ethereum kunt minen, kun je EOS ook minen. Daarvoor heb je net even iets minder capaciteit nodig dan voor het minen van Ethereum, en veel minder capaciteit dan je nodig hebt om Bitcoin te minen. Er zijn namelijk minder mensen die hiermee aan de slag zijn gegaan en dat betekent concreet dat de moeilijkheidsgraad nog lager ligt. Het nadeel is weer dat de waarde van de tokens nog veel lager ligt. Komt er echter een waardestijging en heb je al een flink aantal tokens, dan is het zeker de moeite waard.

Het is verstandig om te kiezen voor GPU mining. Je kunt gebruikmaken van CPU mining wanneer je geen grafische kaarten hebt, maar GPU’s zijn speciaal ontwikkeld om bepaalde handelingen herhaaldelijk uit te voeren en dat maakt deze meer geschikt voor het minen van de cryptocurrency.

Direct aan de slag met EOS?

EOS is een toekomstbelofte, maar op dit moment is er nog geen werkend systeem en wordt er vooral hard gewerkt achter de schermen. Daarmee wordt speculeren een lastig maar interessant verhaal. Stap je op het juiste moment in en bewijst EOS zich in de toekomst als de ‘Ethereum Killer’, dan groeit het vermogen met de dag. Wanneer je wacht totdat de eerste positieve berichten komen, of EOS aankondigt dat het systeem klaar is, dan ben je waarschijnlijk al te laat omdat er veel meer mensen zijn die de ontwikkelingen in de gaten houden.

Daardoor is EOS vooral interessant voor de mensen die hun vermogen willen spreiden over verschillende tokens, om zo minder risico te lopen én tegelijkertijd mee te kunnen liften op het succes van een groter aantal cryptovaluta.

Volg ons:

ICO’s

Wallets

Exchanges