Bittrex review

Bittrex is een van de grootste platformen voor de handel in cryptovaluta. Er zijn meer dan 250 altcoins die verhandeld kunnen worden en het innovatieve platform is vooral snel in het gebruik. Verrassend is dit overigens niet wanneer je ziet welke namen achter de ontwikkeling van Bittrex zitten, dat opereert vanuit Amerika. Bill Shihara, Richie Lei, Rami Kawach en Ryan Hentz zijn de namen die verbonden zijn aan Bittrex. Het platform probeert zo snel mogelijk nieuwe ICO’s en altcoins op de markt aan te bieden, maar houdt daarbij tegenwoordig de kwaliteit van de munten in het oog om pump and dump tegen te gaan.

Een account aanmaken bij Bittrex is ontzettend eenvoudig. Een gebruikersnaam, gevalideerd mailadres en een gevalideerd telefoonnummer zijn genoeg om aan de slag te gaan. Tot zover lijkt alles rooskleurig, maar dit is het op dit moment niet. Er zijn veel mensen die klagen over de snelheid van de klantenservice. Het is traag, het duurt lang en mensen waarvan het account gesloten is, krijgen nagenoeg geen bevredigend antwoord op vragen over de sluiting van het account. Des te meer redenen om te kijken naar een Ledger Nano S of een andere hardware wallet zodat je het kleine kapitaal direct veilig op kunt slaan.

Een ander nadeel, dat overigens niet ongewoon is wanneer het gaat om de exchange, is dat er alleen gestort kan worden met Bitcoin, Ether of Amerikaanse dollar. Dat betekent dat de mensen die willen beginnen met de handel in cryptovaluta bij Bittrex altijd aangewezen zijn op een eerste stap die elders gezet moet worden. Zo kun je bij AnyCoinDirect wel gewoon Bitcoin en Ether kopen met fiatgeld, ook wanneer je geen dollars hebt. Deze zet je vervolgens over naar Bittrex waar je dán pas kunt beginnen met het handelen op de exchange. Zoals gezegd is dit geen nadeel dat inherent is aan Bittrex, er zijn veel meer exchanges die hier last van hebben.

Een bijzonder groot voordeel van Bittrex is dat het in Amerika gevestigd is, en zich aan de Amerikaanse wetten wil houden. Dat betekent dat Bittrex hard aan het werk is om volledig legaal en geaccepteerd te worden. Tevens betekent dit dat er veel werk verzet is om de veiligheid van het geld, de cryptovaluta en de exchange zelf op hoog niveau te krijgen. Aangezien er daardoor ook nog eens veel gebruikers zijn, staat de markt hier nooit stil. Er is letterlijk altijd vraag en altijd aanbod, wat het aantrekkelijk maakt om hier te gaan handelen.

Hoe werkt Bittrex?

Heb je nog geen Bitcoin, Ether of USD op je account staan, dan is Bittrex niet de eerste stap. Je gaat naar AnyCoinDirect, LiteBit of BTCDirect om daar valuta aan te schaffen waarmee je een storting kunt doen.

ether

Nadat je de cryptovaluta naar je wallet over hebt gemaakt, ga je naar Bittrex. Daar maak je eerst een account aan en je valideert je mailadres en telefoonnummer. Vervolgens boek je de valuta over naar de Bittrex wallet. Dit kan ongeveer een uur duren.

Heb je de valuta actief staan, dan kun je naar het overzicht gaan met de prijzen. Aangezien we in het vorige voorbeeld Ethereum aangekocht hebben, gaan we naar de Ethereum markten, die er op het moment van schrijven als volgt uitzien:

ethereum market

Laten we kiezen voor Ripple, omdat dit een unieke cryptovaluta is. Je klikt ETH-XRP aan en komt vervolgens bij het volgende scherm terecht:

Ripple XRP

We gaan XRP (Ripple) kopen, dus moeten we links zijn. We geven aan hoeveel XRP we willen hebben en hoeveel ETH we hiervoor willen betalen. Je kunt aan de rechterkant zien wat de gangbare prijzen zijn. Jij bepaalt echter zelf de prijs die je wilt betalen (of de prijs die je wilt hebben voor de ETH die je verkoopt). Wil je echt goed voorbereid zijn op de prijsontwikkelingen, kijk dan even in het kader helemaal onderin beeld. Hier zie je de recente ontwikkelingen op de markt:

market history

Hieraan kun je goed zien dat de prijzen door de vragende en biedende partij bepaald zijn. Dat maakt de handel interessant. Ben je nieuw en wil je even kijken hoe alles precies werkt, vraag dan altijd eerst iets te veel geld voor de currency die je aanbiedt, óf laat het scherm een tijdje openstaan zodat je precies kunt zien wat er gebeurt.

Kun je euro’s uit laten keren in Bittrex?

Bittrex is een handig platform, maar wanneer je de 0,25% transactiekosten per trade te veel vindt, is het beter om verder te gaan kijken. Dan heb je technisch gezien wel een probleem. Je kunt de coins die je hebt bij Bittrex namelijk niet uit laten betalen in euro’s. Je moet alle coins overmaken naar een wallet (ga naar jouw Bittrex wallet: Klik op de coin die je over wilt maken: Klik op het minusteken) die deze coin ondersteunt. Let hierbij goed op: Wanneer je de coins overmaakt naar een wallet die deze niet ondersteunt, dan ben je deze tokens voor altijd kwijt. Niet handig dus!

Wil je een exchange hebben waarbij je euro’s uit kunt laten betalen, omdat je een bepaald bedrag wilt storten en dit terug wilt verdienen om vervolgens met de winst verder te gaan handelen? Dan kun je beter niet naar Bittrex gaan, want dan wordt het te lastig. Kraken is dan een betere optie. Wil je echter een exchange vinden waar je letterlijk alle cryptovaluta kunt verhandelen zonder enig probleem, wil je vooral enorm veel gebruikers vinden met een sterk aanbod en een even sterke vraag? Wil je altijd kunnen handelen in alle altcoins die er zijn, en die er komen? En vind je de commissie van 0,25% geen probleem, ook niet wanneer de klantenservice erg Amerikaans is ingesteld? Dan is Bittrex zeker een goed platform waar veiligheid en zekerheid hoog in het vaandel staan.

Volg ons:

ICO’s

Wallets

Exchanges