Bitcoin Gold informatie

Er zijn ontzettend veel verschillende cryptovaluta. De meeste blockchaintoepassingen die de basis hiervan vormen, beweren stuk voor stuk beter te zijn dan de voorgangers. Zij willen problemen oplossen, oplossingen bieden en soms zelfs de wereld verbeteren. De grootste ‘speler’ op de markt is uiteraard de Bitcoin, maar Bitcoin heeft problemen. En aangezien Bitcoin steeds meer problemen krijgt, is het niet verrassend dat verschillende ontwikkelaars, bedrijven en programmeurs hiermee aan de slag zijn gegaan om de problemen aan te pakken. Wat wel verrassend is, is dat zij de naam van de Bitcoin kunnen gebruiken.

Net als Bitcoin Cash is Bitcoin Gold een hard fork (harde afsplitsing) van de Bitcoin. Hoewel ‘Bitcoin’ in de naam verwerkt zit, is er geen consensus vanuit de Bitcoin zelf gegeven voor het ontwikkelen van de Bitcoin Gold opzet. Sterker nog, Bitcoin Gold is opgezet door Jack Liao, eigenaar van een van de grootste bedrijven die dagelijks Bitcoin delft. En laat nou juist de bedrijven zoals die van Liao het probleem zijn waar Bitcoin Gold de oplossing voor moet zijn.

Wat doet Bitcoin Gold?

Bitcoin Gold is een hard fork van de Bitcoin blokketen. Het heeft het grootboek overgenomen en heeft een eigen vervolg gemaakt sinds het einde van 2017. De gebruikers van de Bitcoin waren op dat moment al niet bang meer dat dit effect zou hebben op de waarde van hun tokens. De Bitcoin Cash afsplitsing vond op 1 augustus plaats en dat was het moment waarop iedereen een waardedaling vreesde. Het tegenovergestelde gebeurde, de Bitcoin werd meer waard.

Bitcoin Gold is opgezet om een van de grootste problemen op te lossen. De aanpassing ligt in de manier waarop Bitcoin gedolven kunnen worden. De reden waarom de meeste mensen geen Bitcoin kunnen minen, is vanwege de grote Chinese bedrijven die enorme ASIC ‘machines’ aan het werk hebben. Deze halen zoveel blokken binnen dat de moeilijkheidsgraad zo ver gestegen is, dat je niets meer kunt beginnen met een computer thuis.

Bitcoin maakt gebruik van SHA256. Bitcoin Gold maakt gebruik van EquiCash. Concreet betekent dit dat het minen op een eerlijkere manier gebeurt omdat er minder RAM nodig is, waardoor alle mensen overal ter wereld kunnen gaan minen. Daarmee zegt BTG het probleem van de Bitcoin opgelost te hebben, maar dát is net niet helemaal correct.

Het probleem van de Bitcoin ligt enerzijds in de schaalbaarheid en anderzijds in het feit dat er veel energie nodig is om te minen. Door het minen weg te trekken bij de grotere Chinese bedrijven en mogelijk te maken voor alle mensen die een computer hebben, wordt de verdeling van de blokken een stuk eerlijker. Maar het kost nog steeds veel energie en het minen wordt niet verworpen, het blijft bestaan. Aangezien er veel overheden zijn die hiervan af willen in de toekomst, is het de vraag of Bitcoin Gold niet gewoon een ander probleem ontwikkeld heeft, in plaats van een probleem daadwerkelijk op te lossen.

Koers en waarde van Bitcoin Gold

Bitcoin Gold heeft na de afsplitsing een interesse stijging laten zien in waarde, tot een piek van bijna 300 dollar per BTG. Daarna is er een flinke daling ingezet, die niet gerelateerd is aan de koersval van de meeste cryptovaluta begin 2018. De waarde van de BTG zou zelfs onder de 75 dollar duiken, waarmee het er duister uitziet voor deze cryptovaluta. De actuele koersontwikkelingen kun je hieronder zien.

WIDGET

Het grote probleem van de BTG is dat het nagenoeg niets toevoegt. Het heeft de basis van de Bitcoin meegenomen en heeft een ander protocol aangenomen om het minen van de cryptovaluta mogelijk te maken voor iedereen met een computer. Maar dát was geen oplossing voor het probleem als er gekeken wordt naar de energie die verbruikt wordt. Daarnaast is het nog maar net de vraag in hoeverre het overal kunnen minen een oplossing is wanneer er bepaalde cryptovaluta zijn die minder dan een dollar kosten in de aankoop.

Bitcoin Gold kopen

Stel je voor dat je wilt investeren in Bitcoin Gold omdat je denkt dat de prijs weer zal stijgen. Dan kun je terecht bij alle exchanges, zoals Binance en Kraken, maar dan heb je wel eerst cryptovaluta nodig om mee te kunnen handelen. Heb je dit niet, dan ga je eerst naar AnyCoinDirect of Litebit om daar een cryptovaluta aan te kopen. Vervolgens ga je met jouw Bitcoin of Ethereum naar de exchange en kun je direct BTG aanschaffen. Voordat je dit doet, moet je wel een goede opslaglocatie hebben voor jouw tokens.

Bitcoin Gold Wallet

Wanneer je een account aanmaakt bij een exchange, krijg je vaak een gratis wallet aangeboden. Je kunt ook een gratis wallet krijgen door je aan te melden bij grotere websites, of ontwikkelaars. Maar een wallet die toegankelijk is via het internet voor jou, is ook voor een hacker of virus toegankelijk wanneer ze eenmaal ingebroken hebben. Ben je van plan om meer vermogen te investeren, of wil je echt serieus aan het werk met kleine bedragen en actieve handel, investeer dan in een goede wallet.

Trezor en Ledger zijn hardware wallets voor onder andere Bitcoin. Bitcoin Gold maakt gebruik van dezelfde blokketentechnologie en kan direct gebruikt worden. Had je al Bitcoin toen de Bitcoin Gold opgezet werd, dan kon je via de hardware wallet zelfs gratis BTG claimen.

Hoe kun je Bitcoin Gold minen?

EquiCash is de grote truc van BTG. Bitcoin Gold minen kost minder RAM en daardoor kunnen mensen overal ter wereld meedoen. Dat was het idee achter de Bitcoin, maar de enorme farms die in China gebouwd zijn, maken het onmogelijk om hier nog wat mee te doen. Daarom heeft BTG hetzelfde algoritme gebruikt als ZCash, ZenCash en ZClassic. Dat betekent dat je sneller kunt minen, zeker wanneer je gebruikmaakt van een pool. Door samen met andere mensen te gaan minen, kun je meer blokken binnenhalen. De winst die je maakt, wordt uiteraard ook verdeeld over alle mensen die geholpen hebben. Wil je echt scoren met het minen van BTG, gebruik dan een NVIDIA mining rig.

Direct aan de slag met Bitcoin Gold?

Bitcoin Gold heeft niets te maken met de mensen achter Bitcoin. Het is opgezet door de eigenaar van een van de grotere Bitcoinfarms in China en gebruikt alleen een ander algoritme dan de Bitcoin. Dit is gebruikt om de grotere bedrijven in China uit te kunnen schakelen bij het minen, zodat mensen overal ter wereld kunnen minen om zo blokken binnen te halen. De interesse voor de toepassing en de tokens is echter dalende. Er zijn steeds meer mensen die inzien dat er geen oplossingen geboden worden, dat er geen community is en dat het al met al weinig toevoegt.

Het probleem van de Bitcoin is namelijk niet dat de Chinezen de blokken binnenhalen. Het probleem van Bitcoin is dat het te groot geworden is voor de maat waarin het gegoten is, en dat er ontzettend veel energie verloren gaat door het delven, in een wereld waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt. BTG heeft dit niet ingezien en wanneer er geen aanpassingen komen, of handige toepassingen, is dit slechts één van de vele altcoins die in massa opgezet zijn.

Volg ons:

ICO’s

Wallets

Exchanges