Bitcoin Diamond informatie

Bitcoin Diamond was eind november 2017 een grote verrassing. Alle mensen die in het bezit waren van Bitcoin op dat moment, zagen een nieuwe munteenheid verschijnen in hun wallet. De Bitcoin Diamond is een zogeheten hard fork van de Bitcoin en is niet de eerste afsplitsing. We zagen eerder al Bitcoin Cash ontstaan en Bitcoin Gold. Maar ook de Bitcoin Diamond is niet afkomstig van de mensen achter de Bitcoin. Alhoewel dat niet helemaal duidelijk is. Niemand weet wie achter de Bitcoin Diamond zit omdat de namen pseudoniemen zijn. Op zich hoeft dit geen probleem te zijn, Bitcoin werd immers ook opgezet onder een pseudoniem. Maar erg veel vertrouwen wekt het niet op, zeker niet wanneer de website ook geregistreerd is door een anonieme gebruiker en er nauwelijks informatie beschikbaar is.

Dit probleem wordt navenant wanneer er gekeken wordt naar het doel van de Bitcoin Diamond. Het wil namelijk de betere Bitcoin worden en blijkbaar mogen we daar zelf een invulling aan geven. Erg praktisch is het niet, en de dalende koersen laten ook niet veel goeds zien voor de munt die op dit moment nog geen half jaar oud is en de zoveelste afsplitsing van de Bitcoin genoemd wordt. Is er wel een toegevoegde waarde?

Wat doet Bitcoin Diamond?

Bitcoin Diamond zegt drie problemen aan te willen pakken die de Bitcoin op dit moment heeft. Dit zijn de anonimiteit van de gebruikers, de lange tijd die nodig is voor de transacties en de hoge kosten van de Bitcoin waardoor nieuwkomers nauwelijks in kunnen stappen. Dat klinkt op het eerste oog helemaal prima, maar hiermee krijgt de Bitcoin Diamond geen bestaansrecht. Hett wil de Bitcoin verbeteren op bepaalde punten, maar doet dit ten eerste verkeerd en ten tweede zijn er tal van altcoins die de problemen al opgelost hebben. Het grote verschil is dat deze wel aantoonbaar succesvol zijn.

Overigens moet hier direct een kanttekening bij gemaakt worden. De blokgrootte van de Bitcoin Diamond is groter, waardoor er meer transacties per seconde uitgevoerd kunnen worden. Daarmee is de Bitcoin Diamond 5x sneller dan de Bitcoin. Dat is een waardeloos wapenfeit, want veel altcoins zijn juist veel sneller dan dit. En de lagere drempel voor nieuwkomers is opgezet met het idee dat er tienmaal zoveel munten zijn, waardoor de waarde een tiende deel van de waarde van de Bitcoin zou moeten zijn. Die waarde heeft de Bitcoin Diamond nog lang niet – dus de lagere drempel is prima gelukt.

Het grote probleem is dat er niets gezegd kan worden over de toekomst van de tokens. Het is niet duidelijk wie de mensen achter de munt zijn, wat de plannen zijn en wat de concrete toepassingen zijn. Daarmee is het op dit moment niet aantrekkelijk om investeringen in deze munt te overwegen, tenzij je op zoek bent naar een investering op basis van een gok.

Koers en waarde van Bitcoin Diamond

De waarde van de Bitcoin Diamond zegt veel. Laten we eerst naar de omvang van de handel kijken. Op 13 januari 2018 werd er voor $187 miljoen verhandeld. Twee dagen later zakte het handelsvolume naar $17 miljoen en op 6 februari was er nog $8.2 miljoen van het handelsvolume op de exchanges te vinden.

De koerswaarde van de Bitcoin Diamond is gestaag gezakt vanaf het begin van de munt. Maar eind februari is het compleet verkeerd gegaan voor de BTD en zakte de waarde compleet weg, waar het heel de maand maart in blijven liggen op een absoluut dieptepunt. Het opzetten van een market cap op 26 maart zou kunnen zorgen voor een verandering in de koerswaarde. Hieronder kun je zien wat de koers recentelijk gedaan heeft.

[widget]

Het is onmiskenbaar dat deze munten en blockchaintoepassing niet het vertrouwen heeft kunnen winnen van de investeerders en beleggers. Maar als we eerlijk zijn, heeft Bitcoin Diamond ook letterlijk niets gedaan om vertrouwen te krijgen. Het mystieke karakter heeft gezorgd voor veel speculaties op het internet, maar nagenoeg elke speculatie wordt afgesloten met de tip om niet te investeren in deze munten.

Bitcoin Diamond kopen

Wil je toch een gokje wagen, dan moet je eerst zorgen dat je Bitcoin of Ethereum hebt. Daarmee ga je naar een exchange zoals Binance of Kraken waar je direct Bitcoin Diamond aan kunt schaffen met jouw Ethereum of Bitcoin. We raden je sterk aan om niet heel het vermogen dat je beschikbaar hebt voor investeringen op Bitcoin Diamond te zetten. Verdeel de investeringen over een aantal munten zodat je het risico wat beter kunt spreiden.

Bitcoin Diamond wallet

Het mysterieuze verhaal van de Bitcoin Diamond heeft bijzonder veel gevolgen gehad. Wie denkt dat een ontwikkelaar zoals Ledger gewoon de ontwikkelingen volgt en alles mogelijk wil maken voor de handelaren, die heeft het mis. Ledger kondigde aan dat het de Bitcoin Diamond zou ondersteunen in de hardware wallet, maar alleen wanneer de broncode gepubliceerd wordt, het netwerk stabiel is, er bescherming is tegen replay (per ongeluk meesturen van Bitcoin vanuit dezelfde grootboekcode) en wanneer de tokens verkrijgbaar zijn op de grotere exchanges.

Dit was al duidelijk een teken aan de wand, Ledger wilde zekerheid en duidelijkheid hebben, maar kwam tevens tegen een probleem aan. De mensen die Bitcoin in hun bezit hadden, kregen automatisch Bitcoin Gold. Daarom moest Ledger de Ledger Nano S wel geschikt maken voor de Bitcoin Diamond.

Er zijn veel exchanges en online wallets waar je de cryptovaluta op kunt slaan. Dit is bijzonder onverstandig omdat je op die manier afhankelijk bent van de bereikbaarheid van de exchange of het platform. Ook kan jouw account geblokkeerd worden, of kun je de toegang verliezen na een faillissement van het bedrijf achter de website. Kies je voor een hardware wallet, dan kies je voor zekerheid en veiligheid.

Hoe kun je Bitcoin Diamond minen?

Bitcoin Diamond kan net als Bitcoin gedolven worden door een GPU mining rig in te schakelen. De NVIDEA kaarten kunnen hier het beste mee omgaan, maar het is van groot belang dat je een hashrate haalt die hoog ligt om zo blokken te kunnen vinden. Veel concurrentie zal je overigens niet meer hebben wanneer je op dit moment begint, de waarde van de munten is te laag om er echt rendabel mee aan de slag te gaan.

Tenzij je ervoor kiest om te gaan minen in een pool. Je gaat dan samen met andere mensen aan de slag, waardoor de kans op het vinden van een blok groter wordt. Aangezien de opbrengsten verdeeld worden, is het niet echt winstgevend. In onze ogen kun je beter op zoek gaan naar een andere munt met een betere of meer stabiele waarde. Zeker wanneer je een eigen mining rig hebt met een NVIDEA of AMD kaart voor het mijnen. Met de Bitcoin Diamond verdien je die namelijk niet snel terug.

Direct beginnen met Bitcoin Diamond?

Er zijn veel altcoins waarover negatieve berichten naar buiten gekomen zijn. Bij de Bitcoin Diamond is het anders: Alle betrouwbare bronnen zijn negatief over de munt en voorspelden al bij de opkomst dat de munt ineen zou storten, zoals het gedaan heeft. Daarom is het belangrijk om altijd te blijven kijken naar de community achter de munten, de problemen die de blockchaintoepassing oplost en de mogelijkheden voor de munt in de toekomst. Bitcoin Diamond heeft het onmogelijke voor elkaar gekregen. Het heeft geen enkel punt weten te scoren op al deze gebieden en daarmee wordt het vooral een cryptomunt genoemd voor de mensen die een gokje willen wagen. Als echte investering kan deze munt niet serieus genomen worden.

Volg ons:

ICO’s

Wallets

Exchanges