Bitcoin Cash informatie

Sinds het enorme succes van de Bitcoin vlak na de economische crisis, is de markt van de cryptocurrency flink in omvang gestegen. Waar aanvankelijk sceptisch gereageerd werd, is het nu een mogelijk alternatief voor de fiat valuta die ooit een gebruikelijk betaalmiddel waren. Cryptovaluta hebben de toekomst, zo wordt gezegd – maar dan moeten de munten wel een toekomst hebben.

De Bitcoin, de meest succesvolle cryptomunt, heeft vanaf het eerste eigen succes een probleem. Het is niet schaalbaar. Dit probleem kan ervoor zorgen dat de munt zichzelf opblaast bij een piek in het succes. Om dit tegen te gaan, is er gekozen voor een hard fork: De Bitcoin Cash. Deze is relatief jong. De eerste munten kwamen pas in augustus 2017 op de markt.

Wat doet Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash is een zogeheten hard fork van Bitcoin. Bij het begin van de BCH, werd het volledig grootboek van Bitcoin overgenomen, waarna de wegen van de cryptovaluta direct gescheiden werden. Op dit moment is BCH dus een compleet andere munt dan de Bitcoin zelf, maar dit punt wordt vaak gemist door de mensen die net beginnen met cryptovaluta.

Het grote verschil tussen de twee soorten cryptovaluta zit onder andere in de blokgrootte, waarbij Bitcoin Cash beduidend kleinere blokgroottes heeft. Verder zijn de doelstellingen van Bitcoin Cash gelijk aan de doelstellingen van de oorspronkelijke Bitcoin: Het verlagen van de transactiekosten; Het versnellen van de betalingen; Het opbouwen van een betrouwbaarder systeem dan de fiat valuta van nu door overheden en banken geen rol van betekenis te geven. Er is simpelweg geen sturing mogelijk.

Wat deze munt in de toekomst gaat doen, weet echter nog helemaal niemand. Er wordt gespeculeerd over de toekomst, waarbij een aantal geluiden dominant zijn:

  • Bitcoin Cash kan de Bitcoin volledig vervangen in de toekomst;
  • Bitcoin Cash krijgt problemen omdat de schaalbaarheid niet opgelost is;
  • Bitcoin Cash wordt hét alternatief voor professionele miners die minder concurrentie willen en willen werken met een kleinere blokgrootte.

Wat precies gaat gebeuren, blijft een kwestie van speculeren. Zolang de BCH een sterke toevoeging blijkt binnen de blockchaintoepassingen, is het interessant om de koers en waarde van de BCH in de gaten te houden.

Koers en waarde van Bitcoin Cash

Over de geschiedenis van de Bitcoin Cash koers is niet veel te zeggen. Deze cryptovaluta bestaat immers pas sinds medio 2017 en heeft een relatief rustige start gehad. Dit heeft vooral te maken met de afwachtende houding van de handelaren op de markten. De wildgroei aan altcoins heeft ervoor gezorgd dat de kat eerst uit de boom gekeken wordt.

Dit duurde tot begin december. De koerswaarde schoot omhoog en de hard fork leek zich bewezen te hebben. Zoals altijd is de waarde na de piek weer genormaliseerd, maar de waarde is ver boven de introductiewaarde blijven staan.

Hieronder zie je de huidige koersontwikkelingen van de BCH.

(widget)

Voor de koers in de toekomst is het belangrijk om te kijken naar de interesse in deze cryptovaluta, en de mogelijkheden die geboden worden door Bitcoin Cash. Lijkt het probleem rond de schaalbaarheid opgelost te zijn door Bitcoin Cash, dan is de kans groot dat de waarde van deze coin explosief zal stijgen omdat de toegevoegde waarde aan de blockchaintoepassingen bewezen is.

Bitcoin Cash kopen

Is Bitcoin Cash interessant, wil je het opnemen in jouw portfolio of denk je dat de schaalbaarheid van de cryptovaluta mogelijk is door de afsplitsing van de Bitcoin? Dan kun je investeren in BCH. Dit kan op verschillende manieren. Je kunt ervoor kiezen om de BCH te kopen via verschillende websites zoals [CTA ETIENNE] met euro’s. Ben je al langer bezig met het handelen met cryptovaluta en heb je bijvoorbeeld Bitcoin, Ethereum, Vechain of Ripple? Dan kun je op de grotere websites onderling handelen tussen de verschillende cryptovaluta. Op die manier kun je nog beter profiteren van koersveranderingen.

Op [CTA ETIENNE] heb je de mogelijkheid om direct te beginnen met handelen. Hier kun je onder andere Bitcoin Cash aanschaffen, maar er zijn ook verschillende andere cryptovaluta waarin je kunt investeren. Let er wel op dat jouw wallet geschikt moet zijn voor de cryptovaluta die je aan wilt kopen!

Wallet voor Bitcoin Cash

Wanneer je aan de slag wilt met cryptovaluta, mag je niet vergeten dat je een veilige manier moet hebben om het vermogen op te slaan. Ook wanneer je een kleiner bedrag wilt investeren. Met de volatiele markt kan een kleine investering binnen de kortste keren uitgroeien tot een groot vermogen. Is jouw vermogen niet veilig opgeslagen, dan is de kans groot dat je niets hebt aan de koersstijgingen.

Er zijn verschillende opslaglocaties voor cryptovaluta. Deze worden wallets genoemd. Bij de grotere websites voor de handel in cryptovaluta krijg je een gratis wallet die je kunt gebruiken. Het is verstandig om het vermogen zo snel mogelijk uit deze wallet te halen. Allereerst kan dit gehackt worden en daarnaast ben je volledig afhankelijk van de werking van de website zelf. Niet handig wanneer je juist interesse hebt in het decentrale systeem.

Je kunt voor een desktop wallet kiezen, of een online wallet. Beide wallets hebben echter problemen die niet opgelost kunnen worden, omdat zij inherent zijn aan de manier van opslaan. Daarom is het beter om te kijken naar de hardware wallets. Trezor en Ledger hebben sterke modellen op de markt gebracht die niet alleen geschikt zijn voor Bitcoin Cash, maar ook voor andere cryptovaluta. Dat is praktisch voor de mensen die veel of veilig willen handelen.

Houd er rekening mee dat een hardware wallet zo veilig is als jij het maakt. Wanneer je alles uit het zicht houdt en mensen niet laat zien hoe het precies werkt, is de kans dat je in de problemen komt veel kleiner dan wanneer je iedereen vertelt hoeveel waarde er op jouw wallet staat en waar het kastje ligt waarmee je inlogt op jouw Trezor wallet.

Hoe kun je Bitcoin Cash minen?

Bitcoin Cash is een hard fork (afsplitsing) van de Bitcoin en heeft hetzelfde grootboek als basis gehad. Daarmee kan BCH ook gemined worden, maar dit wordt vaak net even iets makkelijker voorgesteld dan het eigenlijk is. De moeilijkheidsgraad is namelijk sterk gestegen sinds december 2017 waarin de waarde van de munten piekte. Dat betekent dat je niet meer genoeg hebt aan een normale computer waarmee je CPU of GPU kunt minen. Je hebt betere apparatuur nodig.

Dan is het maar net de vraag of het wel lonend is. En dat is een lastige vraag, want de kosten voor de mijner en de stroom moeten lager uitvallen dan de opbrengst. Het slimst is in dit geval om te kiezen voor een mijner waarmee je verschillende cryptovaluta kunt mijnen. Op die manier kun je overstappen op een andere munt wanneer de moeilijkheidsgraad omhoog bijgesteld wordt, of de koers van de Bitcoin Cash daalt waardoor het niet meer lonend is.

Een andere optie is mijnen in de cloud. Gezien het grote aantal oplichters op dit gebied, is dit een advies dat bijna nergens meer gegeven wordt, behalve door oplichters zelf. In de meeste gevallen zijn de mensen die dit wilden doen voor honderden of duizenden euro’s de boot ingegaan, zonder dat zij hier iets aan overgehouden hebben. Bij cloudmining betaal je namelijk voor de hashrate van de hardware dat beschikbaar gesteld wordt door een derde partij. Een manier om te controleren is er echter niet.

De laatste optie is mijnen in een pool. In feite is dit niets anders dan samenwerken met een groot aantal andere mensen die ook willen mijnen, maar daar niet de geschikte hardware voor hebben. Door de hardware van alle mensen in de pool samen te gebruiken en in te zetten, is er genoeg snelheid om toch een blok binnen te kunnen halen. De kans op het succesvol binnenhalen van een blok Bitcoin Cash is daarmee veel groter, het nadeel is echter dat je de winst deelt met alle andere mijners in jouw pool.

Direct beginnen met Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash werd geïntroduceerd als de munt die het probleem van de schaalbaarheid van Bitcoin op zou lossen door kleine blokgrootte. Of dit gelukt is, is nog niet bekend. Wat wel duidelijk is, is dat er veel aandacht gekomen is voor deze cryptovaluta. Daardoor kan het interessant zijn om hierin te investeren, zeker wanneer het mijnen van Bitcoin Cash niet mogelijk is zonder een flinke investering in de juiste apparatuur, tenzij je kiest voor het mijnen met een grotere groep mensen.

Volg ons:

ICO’s

Wallets

Exchanges