Bitcoin informatie

Wanneer het gaat over cryptovaluta, dan is Bitcoin de eerste naam die genoemd wordt. De Bitcoin is opgezet tijdens de economische crisis en moest meer zekerheid bieden door een decentrale munteenheid te zijn. Aangezien de banken een grote rol gespeeld hebben bij het veroorzaken en verergeren van de economische crisis, is dit geen slecht beginsel geweest. Wie de Bitcoin ontwikkeld heeft, blijft echter een raadsel. Er zijn veel namen genoemd, maar zekerheid is er niet te geven.

Wat wel duidelijk is, is dat de Bitcoin een bizar succes geworden is. Binnen de kortste keren wist heel de wereld wat een Bitcoin was en wilden mensen meedoen met het nieuwe financiële systeem. Enerzijds omdat het veiliger en anoniemer is, anderzijds omdat er zo afstand genomen kan worden van banken en overheden, wat voor veel mensen een prettig neveneffect was.

Maar nu de Bitcoin een aantal jaar meedraait en meer mensen ervaringen met de munt hebben, zijn ook de nadelen duidelijk geworden. Het grote succes van de Bitcoin is niet voorbij, maar het is pijnlijk duidelijk geworden dat de Bitcoin in de huidige opzet geen doorslaggevend succes zal zijn in de toekomst. Daarvoor zijn er te veel problemen die opgelost moeten worden.

Wat doet Bitcoin?

Bitcoin is opgezet als een betalingsalternatief en maakt gebruik van de blockchain technologie. Daar moet direct bij vermeld worden dat de Bitcoin slechts een bijzonder klein deel gebruikt van de blockchain mogelijkheden. Deze munt is ontwikkeld om snelle betalingen te kunnen doen, die veilig en anoniem zijn. De cryptografie en het decentrale karakter zorgen ervoor dat iedereen mee kan doen, maar niemand het systeem bewust kan sturen.

Dit was de basis van het succes, maar het succes heeft de Bitcoin niet veel goeds gedaan. Grote hoeveelheden aan gebruikers en data hebben het systeem langzaam gemaakt. Daarnaast is het anonieme karakter een beetje los komen te staan van de Bitcoin, aangezien veel wallets herleid konden worden naar een gebruiker.

Bitcoin is echter aan het werk met mogelijkheden en oplossingen. De kans bestaat dat de problemen aangepakt kunnen worden, maar op dit moment is daar geen concrete informatie over.

Een ander nadeel aan het succes van de Bitcoin is dat er bijzonder veel websites ontstaan zijn met informatie. Deze informatie is vaak gedateerd, of volledig onjuist. Het is daarom altijd goed om even te kijken naar de juistheid van de informatie voordat je er iets mee doet. Kom je iets tegen dat je mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat in de meeste gevallen ook zo.

Koers en waarde van de Bitcoin

De explosieve waardestijging van de Bitcoin ligt achter ons. De waarde van de munt is op dit moment redelijk stabiel, al heeft het rond de jaarwisseling 2017-2018 net als veel andere munten een flinke stijging mogen zien. Het toenemende vertrouwen in de cryptovaluta draagt hieraan bij, maar ook het feit dat steeds meer mensen instappen omdat zij geld willen verdienen door te investeren is hier een reden achter. Hieronder kun je de actuele prijsontwikkelingen van de Bitcoin zien.

(widget)

Bij het speculeren over de waarde van de Bitcoin moet je goed in de gaten houden dat deze markt een cap heeft. Dat betekent dat er een maximaal aantal munten gemaakt kan worden. Wanneer dit aantal behaald is, kunnen er geen extra Bitcoins gemaakt worden en dat zal volgens de experts zorgen voor een veel verdere stijging van de waarde. Al met al is dat vooral gebaseerd op de wet van vraag en aanbod. Wanneer de vraag stijgt en het aanbod blijft gelijk, dan stijgt de prijs. Deze wet houdt uiteraard geen rekening met de andere cryptovaluta en de problemen die Bitcoin op dit moment heeft. Een gouden investeringsadvies is het dus zeker niet.

Bitcoin kopen

Ben je van plan om te investeren en wil je op zoek naar Bitcoin om te kopen? Dan moet je de portemonnee trekken, want de koers van de Bitcoin staat hoog. Op de grotere websites voor exchange van cryptovaluta zoals [CTA ETIENNE] kun je direct Bitcoin kopen. Er zijn altijd verschillende manieren om te storten. Visa en Mastercard zijn redelijk standaard, iDeal iets minder en PayPal kom je nog iets minder vaak tegen.

Let bij het kopen van Bitcoin goed op de betrouwbaarheid van de website. Gebruik bij voorkeur alleen de grotere platformen voor exchange, en geen websites die net begonnen zijn. Nog belangrijker: Voordat je Bitcoin gaat kopen, heb je een manier nodig om de munten op te slaan. Het zijn immers lange codes die je goed moet bewaren.

Wallet voor de Bitcoin

Bitcoin moet op een veilige manier opgeslagen worden. Het zijn immers munten met een hoge waarde en die waarde zal waarschijnlijk nog gaan stijgen. Daarom is het goed om even stil te staan bij de mogelijkheden. Er zijn namelijk veel mensen die beweren dat je de Bitcoin het best kunt laten staan bij de exchange website, of op kunt slaan in een online wallet.

Het aantrekkelijke aan deze wallets is dat het gratis is om te gebruiken. Maar is dat wel zo praktisch wanneer deze wallets helemaal niet zo veilig zijn? Een wallet gekoppeld aan een website kan gehackt worden en de waarde is weg wanneer de website failliet gaat. Een online wallet kan gekraakt worden, zeker met een zwak wachtwoord. Wanneer jouw investeringen in de cryptovaluta meer geld waard worden, dan is het belangrijk om een wallet te hebben waar je op kunt rekenen.

Dan valt de desktop wallet ook al af, aangezien die kwetsbaar is voor malware en gemakkelijk te vinden is voor andere mensen die de computer gebruiken. Je komt dan terecht bij de wallet die het meest betrouwbaar is: De hardware wallet. Dit zijn geen gratis toepassingen, het zijn sterk versleutelde randapparaten die je aan de computer aan kunt sluiten, vaak met 2-stappen-protocol voor de optimale veiligheid. Modellen die hoog in de ranglijsten staan zijn onder andere de Ledger Nano S en de Trezor modellen.

Hoe kun je Bitcoin minen?

‘Iedereen kan Bitcoins minen.’ Je hebt de opmerking ongetwijfeld ergens zien staan, vaak op websites die software aanbieden. De tijd dat het makkelijk was om met een computer en sterke grafische kaart aan de slag kon, is echter al lange tijd voorbij. Er zijn zoveel mensen aan het minen met sterke apparatuur dat je er niet tussen kunt komen zonder een flinke investering te doen.

Daarom zijn veel mensen overgestapt op twee andere manieren. De eerste is cloud mining. Je maakt gebruik van de hardware en software van een bedrijf dat de apparatuur beschikbaar stelt tegen een kleine vergoeding. Er zijn verhalen die succesvol verlopen zijn, maar meer dan de helft van de mensen zag het aantal Bitcoin oplopen, maar hebben dit nooit op kunnen nemen of uit laten betalen. Dit is dus geen geschikte manier, hoewel het zeker aantrekkelijk zal lijken.

De andere manier is aantrekkelijker. Het is pool mining. In feite betekent dit dat je samen met andere mensen gaat minen. De hardware van alle gebruikers gaat aan de slag met het oplossen van het probleem en op die manier is de kans groter dat je een Bitcoin binnenhaalt. De waarde hiervan wordt vervolgens opgedeeld over de gebruikers.

Wil je zelf Bitcoin gaan minen met een rig? Dan heb je een investering van duizenden euro’s nodig voordat je een sterke kans maakt. Het kan daarom een stuk aantrekkelijker zijn om te kijken naar het minen van Ethereum of Verge. Deze cryptovaluta zijn stijgende sterren en de waarde stijgt op het moment. De concurrentie bij die cryptocurrency is een stuk lager, waardoor je met een kleinere investering veel verder kunt komen.

Er zijn op het internet ook verschillende verdienprogramma’s te vinden waar je klikt op advertenties of vragenlijsten in kunt vullen. De vergoedingen worden uitbetaald in satoshi. De vergoedingen zijn dermate klein dat het alleen lonend is wanneer je lange dagen achter de computer wilt zitten en de prijs van de Bitcoin hoog staat. Deze programma’s worden Bitcoin Faucets genoemd.

Direct aan de slag met Bitcoin?

Bitcoin is ontwikkeld om de problemen van de economische crisis op te lossen door de blockchain technologie te gebruiken. Inmiddels heeft het zelf een aantal problemen, die op hun beurt opgelost zijn door andere cryptovaluta zoals Ethereum en Ripple. Daardoor is het lastig om een goede voorspelling te doen over de toekomst van de Bitcoin.

Wat duidelijk is, is dat de problemen opgelost moeten worden om de Bitcoin nog verder in waarde te laten stijgen. Tegelijkertijd wordt er reikhalzend uitgekeken naar het bereiken van de cap, waarop het maximale aantal Bitcoin gemaakt is. De prijs zal dan naar alle waarschijnlijkheid nog verder stijgen en experts hebben bedragen van tienduizenden tot honderdduizenden euro’s genoemd voor de koerswaarde op dat moment. Of dit het geval is, is uiteraard nog maar de vraag. Wat wel duidelijk is, is dat investeren in de Bitcoin een stuk makkelijker is dan het minen van deze munten, omdat er simpelweg te veel mensen mee aan het werk zijn met betere apparatuur dan een gemiddeld persoon in huis heeft staan.

Volg ons:

ICO’s

Wallets

Exchanges