Binance review

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel verschillende cryptovaluta. Dankzij de explosieve stijging van het aantal altcoins zijn er honderden verschillende cryptovaluta die allemaal hun voordelen en nadelen hebben. Heb je eenmaal een cryptomunt gekozen om een investering te doen, dan kom je tegen een nieuw probleem aan. Waar ga je handelen in cryptovaluta? Er zijn verschillende platformen, websites en exchanges, die allemaal zeggen dat zij de beste zijn, of de grootste.

In het geval van Binance is aangetoond dat het de grootste is op het moment van schrijven. De handelsomvang per dag is aanzienlijk en dat kan ook op Binance, want het platform kan meer dan een miljoen transacties verwerken per seconde. Daarbij is de veiligheid belangrijk gebleven voor de mensen achter het platform. Er werd een hack geprobeerd door mensen die grote bedragen wilden stelen, en de hack werd gestopt (in tegenstelling tot andere platformen waar grote bedragen vervreemd werden). Maar dit wil niet direct alles zeggen: Check altijd de URL van de exchange voordat je een storting doet ergens.

Binance is qua omvang groot, maar het Chinese platform is ook gemeten in het aantal gebruikers enorm. Dat heeft sterke voordelen voor mensen die groot willen gaan handelen, en de mensen die met lage bedragen aan de slag willen gaan met cryptovaluta. Hier kun je namelijk gemakkelijk handelen omdat er altijd mensen zijn die vraag of aanbod open hebben staan. Letterlijk 24 uur per dag kunnen handelen, op de manieren die jij wilt dus. Praktisch, zeker wanneer je weet dat het team achter Binance aan het werk is met een decentraal platform. Wanneer dit geopend wordt, is overigens nog maar de vraag. De Binance Coin is er in ieder geval al wel, wat ook als voordeel van het platform gerekend wordt.

Binance heeft echter niet alleen maar voordelen. Het zeer jonge platform heeft ook problemen. Zo is de klantenservice op dit moment erg ondermaats omdat de support moeilijk bereikt kan worden. De support kan alleen bereikt worden met een contactformulier. Binance is daarnaast niet het platform dat ingezet heeft op een brede gebruiksvriendelijkheid, maar het aantal cryptomunten waarin geïnvesteerd kan worden en die verkocht kunnen worden, maken erg veel goed en hebben ervoor gezorgd dat het jonge platform binnen korte tijd naar de nummer 1 positie door wist te stoten. Wat de toekomst brengt, is afhankelijk van de stappen die het team gaat zetten.

Hoe werkt Binance?

Wanneer je aan de slag wilt gaan met Binance, kom je direct tegen een probleem aan wanneer je nog geen cryptomunten hebt. De exchange is een crypto-crypto exchange. Je kunt dus niet storten met dollars of euro’s om aan de slag te gaan. Daarom moet je eerst naar een aanbieder waar je wel met euro’s munten kunt kopen. Dit kun je doen bij LiteBit, AnyCoinDirect of Kraken. Wanneer je via Kraken met fiatgeld cryptomunten aan wilt schaffen, moet je wel eerst niveau 2 (Tier 2) bereikt hebben!

Heb je eenmaal Bitcoin of Ethereum aangekocht, de meest gangbare cryptomunten om een storting mee te doen bij een exchange? Dan kun je aan de slag bij Binance. Hieronder zie je een overzicht van het platform:

binance review

Wat belangrijk is, is dat er vijf tabbladen zijn. De eerste bestaat uit jouw favorieten. Daarna zie je BNB, BTC, ETH en USDT markten staan. Dit zijn respectievelijk Binance Coin, Bitcoin, Ethereum en Tether. Per tabblad vind je de verschillende paren, zoals ICX naar BTC die bovenin de lijst staat. Wij kiezen voor XRP-BTC, oftewel Ripple. Je komt dan bij het volgende overzicht terecht:

binance

Onder de grafieken vind je de mogelijkheid om direct Ripple te kopen (links) of te verkopen (rechts). Je vult in welke prijs je wilt hanteren voor de trade en je geeft het aantal munten aan, zodat het systeem direct jouw vraag of aanbod kan plaatsen. Houd bij het opzetten van de prijs altijd rekening met de huidige koerswaarde en de ontwikkelingen van de prijs die je links in beeld ziet naast de grafiek. Je bepaalt zelf de prijs waarvoor je koopt of verkoopt – maar bij een te hoge prijs stapt er natuurlijk niemand in. Wanneer je te weinig biedt voor de Ripple, blijft jouw vraag zeer waarschijnlijk ook gewoon staan.

Weet je niet meer precies welke prijzen je de vorige keren had? Of wil je weten hoeveel je open hebt staan aan vraag en aanbod? Scroll dan gewoon even naar beneden op de pagina. Daar vind je een compleet overzicht waarin eerst alle open orders op een rij staan, met daarnaast de ordergeschiedenis van de afgelopen 24 uur.

Let erop dat het handelen niet gratis is. Er wordt een commissie gerekend van 0,1% over elke order. Wanneer je BNB gebruikt bij het handelen op Binance, gaat de commissie door de helft. Je betaalt dan slechts 0,05% commissie per handel.

Kun je euro’s uit laten keren in Binance?

Net als de meeste exchanges biedt Binance de mogelijkheid om alle cryptomunten direct uit te laten betalen, wanneer je meer munten hebt dan het minimaal over te boeken aantal (dit staat keurig aangegeven op de website). Ook hier wordt een tarief voor gerekend. Het is echter niet mogelijk om de munten uit te laten betalen in euro’s, dollars of ander fiatgeld. Heel vreemd is dat overigens niet, want Binance is een exchange voor crypto naar crypto. Op heel het platform kun je niets met fiatgeld, het zou vreemd zijn wanneer je dan wel uitbetalingen kunt laten doen in euro’s.

Wil je gaan handelen in cryptomunten maar wil je de winsten uit kunnen laten betalen in euro’s, omdat jouw rekeningen ook in euro’s op de mat komen en de supermarkt nog geen Verge of Monero accepteert? Dan kun je beter kijken naar Kraken. Kraken is een gemakkelijke exchange, maar hier geldt wel dat je ervoor moet zorgen dat je naar het tweede niveau komt voordat alle functies vrij geschakeld zijn. Dat kost je echter niet veel moeite wanneer je actief wilt gaan handelen.

Volg ons:

ICO’s

Wallets

Exchanges