Binance Coin informatie

Met de komst van de cryptovaluta kwamen veel vragen naar boven bij handelaren, investeerders, overheden en banken. Daarnaast kwam de vraag naar het kunnen kopen van de verschillende munten. Er werden exchanges opgezet, ruilbeurzen waarbij iedereen met fiatgeld of cryptovaluta kon gaan handelen met de verschillende cryptovaluta. Binance is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste exchanges, en heeft meer dan een miljoen actieve gebruikers over heel de wereld. Het succes leidde ertoe dat het team achter Binance aan het werk kon gaan met het opzetten van een eigen munt: De Binance Coin. Tijdens de ICO bleek duidelijk hoe groot de naam van Binance is. Er werden miljoenen binnengehaald.

Dat is natuurlijk nog lang niet alles. De Binance Coin is op zich al interessant wanneer uitsluitend naar de potentiële community gekeken wordt. Wanneer alle gebruikers van Binance actief betrokken worden bij de Binance Coin (wat zeker mogelijk is omdat Binance hier lagere transactiekosten voor rekent), dan is er een community van miljoenen gebruikers die achter de munt staat. De potentie van de munt is dus enorm. Omdat de BNB (de officiële benaming voor de Binance Coin) ook gebruikt zal worden als betaalmiddel voor geavanceerde functies en betaalmiddel zal zijn voor de gedecentraliseerde exchange waar Binance mee aan het werk is, is het tevens een token die noodzakelijk is voor de mensen die actief willen handelen op Binance. Daarmee ligt het bestaansrecht van de BNB besloten in het bestaan van Binance zelf.

Wat doet Binance Coin?

Laten we even teruggaan naar de geavanceerde functie en de gedecentraliseerde exchange die we eerder noemden. Binance mag dan een van de grootste exchanges zijn gerekend in het handelsvolume, maar dit neemt niet weg dat het een jong platform is. Een platform dat in ontwikkeling is en waarvan het team pas net begonnen is met het implementeren van de ideeën en toepassingen die zij voor ogen hadden toen zij begonnen. Er wordt gewerkt aan meer geavanceerde functies die het handelen in munten makkelijker maken voor de handelaren, zoals robots die het handelen over kunnen nemen aan de hand van vooraf opgestelde parameters. Die functies kunnen niet gratis aangeboden worden. Zij moeten betaald worden in… Juist: Binance Coin.

Daarnaast werkt het team aan een decentraliseerde exchange. Hoe decentraal de cryptovaluta ook kunnen zijn, de exchanges zijn dit niet. Er is altijd een derde partij die achter het platform zit en eraan werkt, eraan verdient en ermee bezig is om controles uit te voeren. Binance werkt aan een decentraal platform met meer privacy, en een platform waarbij de handelaren de tokens in eigen beheer hebben. Zij staan dan niet langer op de exchange zelf en dat is een groot voordeel met het oog op de veiligheid voor de handelaren. BNB zal een cruciale rol gaan spelen op dit decentrale platform.

Koers en waarde van Binance Coin

Wanneer je ervaring hebt met de koersen van de cryptovaluta, dan kun je bij de Binance Coin exact de ontwikkelingen zien die je zou verwachten. Een lange aanloop van de koers, met een enorme piek begin 2018 die afgestraft is in de tijd hier direct na. De koersen hebben zich vervolgens gestabiliseerd en liggen ongeveer op de helft van de piekwaarde. Geen verrassingen dus. Hieronder kun je de grafieken zelf bekijken.

[widget]

Wanneer het gaat om de Binance Coin, is het belangrijk om te benadrukken dat de echte functionaliteit van de coin in de toekomst ligt. Het wordt een betaalmiddel voor extra functies en zal een grotere rol krijgen wanneer Binance decentraal wordt. Maar zover is het nog niet. Wat nu bepalend voor de waarde is, is de grote community achter de munt en uiteraard het feit dat Binance munten terugkoopt om te vernietigen. Op die manier wordt de markt stabiel gehouden en wordt ervoor gezorgd dat er niet te veel munten in omloop komen.

De waarde van de BNB is afhankelijk van de status van Binance. Op dit moment is het een van de grootste exchanges en wanneer het deze naam en status kan behouden, of uit kan bouwen, dan zal de waarde van de Binance Coin naar alle waarschijnlijkheid mee gaan stijgen.

Binance Coin kopen

Denk je dat de waarde van de Binance Coin gaat stijgen? Of wil je de munten in je bezit hebben voordat Binance decentraal wordt of de geavanceerde functies op gaat zetten? Dan kun je alleen terecht bij Binance zelf en dat is even lastig. Om bij Binance te gaan handelen heb je namelijk cryptovaluta nodig. Heb je die nog niet, dan moet je eerst naar LiteBit, AnyCoinDirect, een een website zoals Coinbase waar inmiddels meer dan 10 miljoen gebruikers zijn. Daar koop je bijvoorbeeld Ethereum of Bitcoin, die sla je op in je wallet en vervolgens ga je (met die wallet) naar Binance.

Je maakt de Ethereum of Bitcoin die je gekocht hebt over naar Binance en je kiest in de lijst voor het kopen van BNB. Je kunt dan direct de prijs bepalen en jouw eigen Binance Coin binnenhalen. Die kun je direct opslaan in de wallet van de Binance exchange, maar zorg er wel voor dat je een eigen hardware wallet hebt om de munten op te slaan.

Binance Coin Wallet

Er zijn nog altijd mensen die hun cryptovaluta op de exchange laten staan omdat zij de munten daar willen gebruiken. Uiteraard ben je vrij om te doen wat jij zelf wilt, maar verstandig is dit niet. Je bent op deze manier afhankelijk van de veiligheid van de exchange, de bereikbaarheid van de website en het complete team achter de exchange waar jouw munten staan. En dat is geen prettig idee wanneer de waarde van jouw wallet met de dag kan stijgen.

Daarom kiezen de actieve handelaren voor een hardware wallet. De Binance Coin is een ERC20 token en dat betekent dat het draait op het netwerk van Ethereum. Dát is handig, want dat betekent dat je de coins gewoon op kunt slaan op jouw Ledger Nano S wallet. Heb je die nog niet, dan is dit een verstandige investering omdat dit de wallet is waar je de meeste cryptovaluta direct op kunt slaan. Zonder het risico dat jouw kapitaal ineens weg is – zolang je jouw wachtwoord onthoudt.

Hoe kun je Binance Coin minen?

Binance Coin kan niet gemijnd worden. Daar is de coin ook niet voor bedoeld. Wil je door het mijnen van cryptovaluta passief BNB bij elkaar sparen, dan kies je voor andere munten die gemakkelijk te mijnen zijn, zoals Bitcoin Gold of een soortgelijke cryptomunt. Vervolgens ga je met de munten die je gedolven hebt naar de exchange om daar BNB aan te schaffen. Het is een omslachtige manier, maar werkt wel wanneer je een goede mining rig hebt en daarnaast de goede munten kiest om te mijnen. Het moet lonend zijn, de prijzen van de munten moeten idealiter stijgen en de moeilijkheidsgraad mag niet te hoog liggen.

De echte waarde van BNB zit in de waarde die het heeft voor de eigenaren. Zij kunnen met korting handelen op de exchange en hebben de munten in bezit die nodig zijn om in de toekomst gebruik te maken van de ontwikkelingen die Binance in de planning heeft staan.

Direct aan de slag met Binance Coin?

Binance Coin is een van de coins die direct bij introductie al de hemel beloofd werd door een aantal experts. Verrassend is dat niet. Het team achter de Binance Coin en Binance bestaat uit grote namen die weten wat zij doen. Wat ook niet vergeten mag worden, is dat Binance Chinees is. De enorme Aziatische markt ligt in feite om de hoek. Wanneer dit in de toekomst gerekend kan worden tot de community van Binance en de Binance Coin, ontstaat er een uniek token dat nauwelijks concurrentie heeft.

Het nadeel is dat de BNB gekoppeld is aan het succes van Binance en uitsluitend daar gebruikt kan worden. Dit voordeel wordt deels opgeheven door het feit dat Binance op dit moment de grootste exchange is ter wereld gemeten in handelsvolume. Dat betekent concreet dat de BNB een handig token zal zijn voor alle handelaren die cryptovaluta aan willen schaffen via Binance. Of dat nou Ripple, IOTA of ZCash is – met de Binance Coin wordt het makkelijker om te handelen, met meer voordelen en opties, maar uitsluitend bij het platform van Binance, dat decentraal zal worden.

Volg ons:

ICO’s

Wallets

Exchanges